INFORMATION
INFÖR DITT BESÖK

Viktigt inför din ankomst

Vi önskar dig varmt välkommen till en avkopplande vistelse här hos oss på Yasuragi. Nedan finner du viktig information att läsa igenom för att du och dina medgäster ska få en så återhämtande upplevelse som möjligt. Yasuragi är en plats för stillhet, reflektion och harmoni och vill du försäkra dig om att få en riktigt lugn vistelse rekommenderar vi dig att komma en veckodag eftersom vi är betydligt mer välbesökta under helgerna. 

 • Åldersgräns 16 år i målsmans sällskap.
 • Under skollov har vi lägre åldersgräns och under Yasuragi Kids är barn i alla åldrar välkomna. Läs mer här.
 • Vi är en helt kontantfri anläggning.

YUKATA & BADKLÄDER

Precis som på ett japanskt onsen får du en yukata, en bomullsrock, när du besöker oss. Den bär du i det japanska badet, under aktiviteter och på behandlingar. Under denna bär du alltid underkläder eller torra badkläder. Du får även badkläder och tofflor. I det japanska badet använder du de badkläder vi tillhandahåller. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. 

Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.

Badkläder får du behålla, yukata och tofflor är till låns. Bor du i Ryokan, får du behålla din yukata som ett minne. 

Är du badkortsgäst? Då tar du med dig den yukata och badkläder du fick vid första besöket. Har du med en gäst eller har du glömt kan du köpa yukata-kit på plats.

JAPANSKA BADET

För att få en optimal upplevelse av det japanska badet och dess syfte, är det viktigt att du läser igenom den badintroduktionen du får vid incheck. Du kan även läsa den redan nu här.

Kom ihåg att du är en del av andras upplevelse. Tala med små bokstäver medan du befinner dig i det japanska badet. Tvagningen sker under tystnad. Det japanska bad är öppet mellan 08.00-22.30 alla dagar. 

AKTIVITETER

Vi erbjuder aktiviteter enligt dagsprogram. Vi kan även varmt rekommendera en promenad i vår japanska trädgård - fråga i receptionen så får du en folder som berättar mer om Vandringen - och Stillhetens trädgård. I anslutning till trädgården finns vårt utegym och vi har fina joggingslingor i våra omgivningar, kartor finns i receptionen.

BEHANDLINGAR

Boka gärna en behandlingar i god tid före din ankomst, logga in på mina sidor för att lägga till en behandling.

Vi erbjuder en mängd olika behandlingar såsom massage, ansiktsbehandlingar och kroppsbehandlingar. Låt din kropp njuta av en behandling anpassad efter årstiden. Inför varje ny årstid erbjuder vi en specifik behandling som syftar till att få dig i samklang med naturen.

MÅLTIDER

Frukostbuffé serveras dagligen 07.00-10.00, det varma serveras kl 07.30.

För att se vilken tid och restaurang du har bokat, vänligen logga in på Mina Sidor. Du måste komma på den sittningstid du bokat.

I restaurang Izakaya Nagi kan du som blir sugen på något extra att äta eller dricka komma förbi utan tidsbokning, öppet 11.00 - 20.30.

Vanliga frågor kring vårt japanska bad

Yasuragi är mer än bara ett spa. Det är ett plats för avkoppling med grund i den japanska badhuskulturen. Det japanska badet på Yasuragi är en plats för stillhet och reflektion. Det är viktigt att du respekterar andra gäster och talar tyst samt följer vår onsenetikett. Våra varma utomhuskällor är en plats där du badar i tystnad, endast vattnet och naturens ljud är det du hör.

 • Vad är det för åldersgräns på Yasuragi?

  Vi har åldersgräns 16 år i målsmans sällskap, annars 18 år. Åldersgräns 11 år under följande perioder: 26 februari - 3 mars & 25 mars - 7 april. Bokas som vuxna. Under sommaren erbjuder vi vårt familjekoncept Yasuragi Kids, då är alla åldrar välkomna.

 • Mellan vilka tider är det japanska badet öppet?

  Det japanska badet har öppet 08.00-22.30 alla dagar i veckan.

 • Måste man använda era badkläder, eller kan man ha med egna?

  När du befinner dig i vårt japanska bad använder du de badkläder vi tillhandahåller vid incheckning. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. Av samma anledning som alla våra gäster bär yukata (den japanska bomullsrocken) under sin vistelse. Vi ber dig respektera detta.

 • Kan jag komma och endast bada?

  Om du endast vill bada går det bra att köpa badkort med 10 besök till badet.

 • Varför är det inte tillåtet att använda mobilen eller fota i japanska badet?

  Det japanska badet på Yasuragi finns för att du som vår gäst ska kunna släppa vardagen, komma ned i varv och få viktig återhämtning. Detta kan inte ske om vi samtidigt tittar i våra mobiler, paddor eller andra digitala verktyg. För att skapa denna lugna avkopplande miljö vill vi inte heller att man tar bilder med sin telefon eller kamera. Vi ber dig respektera detta, för andra gästers skull och framför allt för din skull.

 • Hur går badritualen till?

  Tvaga dig i tystnad. Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen. Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början. När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojon.

Japanskt bad - mer än ett Spa

ETT BAD MED GAMLA ANOR Yasuragi är platsen att andas ut på. Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den sköna utandning du gör när du sjunker ned i en het källa och släpper taget för en stund, en själens utandning.

Yasuragi, att andas ut
Yasuragi är inte ett spa. Det är ett japanskt bad som bygger på uråldriga badtrationer. Att tvaga sig och bada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Det är därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av. Vår önskan är att ni ska känna att ni åker hem med ny kraft och energi.

Sedan urgamla tider har renlighet varit en viktig del i japanernas vardagsliv. Renligheten kommer ursprungligen från Shintoismen och Buddhismen. Enligt Buddhismen skulle man träda fram inför Buddha ren om kroppen. Men det handlar inte bara om att rena kroppen utan även själen. Genom tvagningen blir kroppen ren. Sedan säger man att själen renas i den varma källan.

Yukatan, en klädedräkt med gamla anor
Yukatan, den japanska bomullsrocken, är ert klädesplagg under hela er vistelse, även vid måltider, så tänk på att hålla den torr. När du byter om till yukata lämnar du en del av din identitet för en stund och tillåts att bara få vara. Tänk på att lämna värdesaker i skåpen eller på rummet. Yukata och tofflor lämnar ni åter vid avfärd, badkläder får ni behålla.

Tvaga dig i tystnad
Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen.
Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början.

När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojon.

Läs mer