Japansk mat
för alla sinnen

Mat & Dryck
på Yasuragi

Här kan du njuta av mat inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen. Vi har tre olika restauranger att välja på - A la carte, Teppanyaki Kiri och Saishoku, som serverar härlig nyskapande sushi. Vi erbjuder även Sushi som take away. Läs mer nedan.

Vi erbjuder inte måltider med annat än att du har bokat något av våra dag-, kväll- eller övernattningspaket.

 

 

Alltid plantbaserade alternativ

Hållbarhet och hälsa är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att våra japanska smaker även finns som helt plantbaserade alternativ. Låt dig överaskas av en ny typ av vegansk mat. 

Lunch & Middag

Öppettider: Måndag-söndag

Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.

Restaurangfakta

 • Plantbaserade alternativ finns
 • Utsikt över Stockholms inlopp
 • Lunch och middagsrestaurang

Teppanyaki Kiri

Öppettider: SOMMARSTÄNGT - öppnar 8/9

I vår restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. En fast meny med 7 olika rätter. Sommatstängt 1 juni - 5 september.

Restaurangfakta

 • Maten tillagas på stora stekbord
 • Unik matupplevelse
 • 7 rätters meny

Sen 鮮 meny i Saishoku

Öppettider: Sommarstängt 7/6 - 31/8

Njut av en härlig sushi, rawfood-bitar och ett glas mousserande från menyn Sen 鮮, vilket betyder färska råvaror på japanska. Välkommen till Saishoku för att beställa.

Restaurangfakta

 • Sushi
 • Raw food
 • Färska råvaror

Cocktail bar

Öppettider: 14.00 - 23.00 / 14.00-00.00

Här serveras klassiska cocktails, mocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Koppla av med ett glas Champagne eller en japansk öl på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp.

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Klassiska cocktails
 • Ekologiska viner

SAKE Bar

Öppettider: I anslutning till teppanyaki

In anslutning till restaurang Teppanyaki Kiri ligger vår sakebar. Här finns över 20 olika sorter av den bästa saken. Känn, smaka och dofta dig fram bland flaskorna och upptäck en värld full denna fantastiska risbrygds alla kvaliteter.

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Stort och varierat utbud av sake

Vanliga frågor om maten på Yasuragi

 • Vad ingår det för mat paketen?

  I alla övernattningspaket ingår frukost och middag. I dagpaket ingår lunch, om du önskar kan ni lägga till frukost och börja dagen med en härligt frukostbuffé. I kvällspaket ingår middag.

 • Får man ha sina egna kläder i restaurangen?

  Som gäst på Yasuragi bär du din yukata, den japanska bomullsrocken, under hela din vistelse så även till måltider. Det är en del av vårt koncept för att skapa en så lugn och enhetlig miljö som möjligt.

 • Vad innebär set menu?

  Vi har 3 olika menyer att välja på. Det går inte att kombinera olika rätter från olika menyer. Ni kan välja olika menyer i samma sällskap. Läs mer om innehållet på ovan sida. För våra menyer tar vi endast hänsyn till allergier, ej matpreferenser

 • Hur hanterar ni födoämnesallergier?

  Vår frukostbuffé samt på våra menyer är märkta med de 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner enligt Livsmedelsverkets krav. Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.

 • Är all mat vegetarisk?

  Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter.

Maten och Drycken på Yasuragi

Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.

Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och äter mer grönt och mindre, men bra kött. För dig som vill gå hela vägen och göra ett hållbart val erbjuder vi alltid helt plantbaserade, veganska, alternativ.

Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris. 

Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi.  Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.

Läs mer