Japansk mat
för alla sinnen

Mat & Dryck
på Yasuragi

Här kan du njuta av mat inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen. Vi har tre olika restauranger att välja på - A la carte, Teppanyaki Kiri och den veganska Saishoku.

Med anledning av de nya restriktionerna gällande alkoholservering har vi beslutat att under perioden 25/12-2020 till 7/2-2021 ej tillåta alkoholförtäring annat än på ditt hotellrum. Detta innebär att vi inte kommer servera någon alkohol överhuvudtaget i restaurang och bar, alla dygnets timmar.

Du som övernattande gäst har möjlighet att beställa alkoholhaltig dryck till ditt rum. Detta måste då förbeställas och kan endast konsumeras på rummet. Beställ genom att logga in på mina sidor enligt nedan, där du också ser vårt utbud av förbeställd dryck. 

Hållbara val

Hållbarhet är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att våra japanska smaker med närodlade ingredienser har en plats på menyn.

A LA CARTE RESTAURANG

Öppettider: Måndag-Söndag 11.30-22.30

Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.

Restaurangfakta

 • Plantbaserade alternativ finns
 • Utsikt över Stockholms inlopp
 • Uppgradera gärna till Vintermiddag

Cocktail bar

Öppettider: Måndag-Söndag

Här serveras klassiska cocktails, mocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Koppla av med ett glas ekologisk Champagne på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp.

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Klassiska cocktails
 • Ekologiska viner

Teppanyaki Kiri

Öppettider: Tillfälligt stängt

I vår restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. En fast meny med 6 olika rätter.

Restaurangfakta

 • Maten tillagas på stora stekbord
 • Unik matupplevelse
 • 6 rätters meny

RESTAURANG SAISHOKU

Öppettider: Tillfälligt stängt

Menyn är plantbaserad och varje maträtt är noggrant komponerad med kombinationer av smaker och texturer för att skapa en matupplevelse utöver det vanliga.

Närheten till det japanska badet gör att du kan slinka in på en bit mat utan att behöva lämna badet.

Restaurangfakta

 • Vegansk mat
 • Raw food
 • Närodlat

SAKE Bar

Öppettider: Tillfälligt stängt

In anslutning till restaurang Teppanyaki Kiri ligger vår sakebar. Här finns Sveriges största och bästa utbud av sake. Känn, smaka och dofta dig fram bland flaskorna och upptäck en värld full denna fantastiska risbrygds alla kvaliteter.

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Sveriges största utbud av sake
 • Sakeprovning

Vanliga frågor om maten på Yasuragi

 • Är all mat vegetarisk?

  Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter.

 • Vad ingår det för mat paketen?

  I alla övernattningspaket ingår frukost och middag. I dagpaket ingår lunch, men du kan boka till frukost som extra tillväa om du vill börja dagen med en härligt frukostbuffé. I kvällspaket ingår middag. För menyer och antal rätter gällande varje paket, ber vi dig titta på paketsidorna.

 • Får man ha sina egna kläder i restaurangen?

  Som gäst på Yasuragi bär du din yukata, den japanska bomullsrocken, under hela din vistelse så även till måltider. Det är en del av vårt koncept för att skapa en så lugn och enhetlig miljö som möjligt.

 • Hur hanterar ni födoämnesallergier?

  Vår frukostbuffé samt på våra menyer är märkta med de 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner enligt Livsmedelsverkets krav. Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.

Maten och Drycken på Yasuragi

Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.

Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och  äter mer grönt och mindre men bra kött. 

Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris. 

Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi.  Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.

Läs mer