Japansk mat
för alla sinnen

Japanska Restauranger
på Yasuragi

Här kan du njuta av mat inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen. Vi har tre olika restauranger att välja på - Minamo, Teppanyaki Kiri och Izakaya Nagi samt en Cocktail Bar med utsikt över Stockholms skärgård. Kom och upptäck fantasirik japansk mat i Stockholm!

Vi erbjuder inte måltider med annat än att du har bokat något av våra dag-, kväll- eller övernattningspaket.

 

 

Alltid plantbaserade alternativ

Hållbarhet och hälsa är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att våra japanska smaker även finns som helt plantbaserade alternativ. Låt dig överaskas av en ny typ av vegansk mat. 

Restaurang Minamo

Öppettider: A LA CARTE

Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.

Restaurangfakta

 • Plantbaserade alternativ finns
 • Utsikt över Stockholms inlopp
 • a la carte middag

Teppanyaki Kiri

Öppettider: Torsdag - söndag

I vår restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. En fast meny med 6 olika rätter. Denna restaurang serverar ej vegetarisk meny, om så önskas rekommenderar vi våra två andra restauranger.

Restaurangfakta

 • Maten tillagas på stora stekbord
 • Unik matupplevelse
 • 6 rätters färdigkomponerad meny

Izakaya Nagi 凪

Öppettider: Lunch (alla dagar), Middag (tisdag - lördag)

Upptäck en värld av smaker i Izakaya Nagi 凪. I anslutning till det japanska badet hittar du här ett matkoncept som bjuder på något för alla. Välj mellan varma och kalla rätter av olika slag, sushi och det där goda söta. Saishoku, kallar vi den helt veganska delen av menyn. Självklart, allt med inspiration från de japanska köken. Här äter du din lunch eller middag om du väljer paket med just Izakaya Nagi som middagsalternativ. Välj dina smaker och din tid att njuta.

Restaurangfakta

 • Sushi, varma, kalla, veganska och söta rätter
 • Ät när det passar dig med våra generösa sittningstider
 • Belägen vid japanska badet

Cocktail bar

Öppettider: Söndag - Onsdag 15.00 - 23.00 / Torsdag - Lördag 15.00 - 00.00

Här serveras klassiska cocktails, mocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Koppla av med ett glas Champagne eller en japansk öl på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp.

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Ekologiska viner
 • Klassiska cocktails

Vanliga frågor om maten på Yasuragi

 • Vad ingår det för mat paketen?

  I alla övernattningspaket ingår frukost och middag. I dagpaket ingår lunch, om du önskar kan ni lägga till frukost och börja dagen med en härligt frukostbuffé. I kvällspaket ingår middag.

 • Får man ha sina egna kläder i restaurangen?

  Som gäst på Yasuragi bär du din yukata, den japanska bomullsrocken, under hela din vistelse så även till måltider. Det är en del av vårt koncept för att skapa en så lugn och enhetlig miljö som möjligt.

 • Hur hanterar ni födoämnesallergier?

  Vår frukostbuffé samt på våra menyer är märkta med de 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner enligt Livsmedelsverkets krav. Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.

 • Är all mat vegetarisk?

  Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter.

Den japanska maten & drycken på Yasuragi

Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.

Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och äter mer grönt och mindre, men bra kött. För dig som vill gå hela vägen och göra ett hållbart val erbjuder vi alltid helt plantbaserade, veganska, alternativ.

Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris. 

Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi.  Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.

På Yasuragi har du tre restauranger att välja på. Njut av japansk mat i Stockholm i vår à la carte Restaurang Minamo med tusikt över Stockholms inlopp. I vår exklusiva stekbordsrestaurang Teppanyaki Kiri kan du njuta av en säsongsanpassad sexrätters meny som tillagas av din egen kok på plats. Sist men inte minst kan du äta något varmt, kallt eller sött på Izakaya Nagi – brevid det Japanska badet. Ta ett dopp och sätt dig sen ner för att njuta av ljuvlig sushi och en kombination av smakrika rätter med svalkande törstsläckare. 

Läs mer