Japansk mat
för alla sinnen

Japanska Restauranger
på Yasuragi

Här kan du njuta av mat inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen. Vi har fyra olika restauranger att välja på - Minamo, Teppanyaki Kiri, Izakaya Nagi och Sushi Bar Namiyama samt en Cocktail Bar. Under sommaren kan du njuta av mat och dryck på Takterrassen med utsikt över Stockholms skärgård.

BOKA ENDAST RESTAURANGBESÖK

Du kan även boka endast ett restaurangbesök utan att ha bokat något av våra dag-, kväll- eller övernattningspaket. Åldersgräns i våra restauranger se här
BOKA BORD I TEPPANYAKI KIRI HÄR
BOKA BORD I MINAMO, IZAKAYA NAGI OCH PÅ TAKTERRASSEN HÄR

Alltid plantbaserade alternativ

Hållbarhet och hälsa är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att våra japanska smaker även finns som helt plantbaserade alternativ. Låt dig överaskas av en ny typ av vegansk mat. 

Restaurang Minamo

Öppettider: Lunch 11.30 - 14.30 / Middag 17:30 - 23:00

Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.

Restaurangfakta

 • Plantbaserade alternativ finns
 • Utsikt över Stockholms inlopp
 • a la carte middag

Takterrassen

Öppettider: Alla dagar 14.00 - 21.00

Stockholms kanske vackraste utsikt hittar du på vår takterrass. . Njut av sommarens ljumma kvällar med en drink och något gott att äta. På terrassen kan du avjuta lättare rätter från barmenyn varje dag från kl 14.00. Från kl 17.30 finns en större meny, fråga bartender om meny eller kika i baren på plats. Stockholms kanske vackraste utsikt hittar du på vår terrass med hänförande utsikt över Stockholms inlopp. Köket är öppet 3 juni -31 juli.

Restaurangfakta

 • Barmeny från kl 14.00
 • Milsvid utsikt
 • Utomhusbar

Cocktail Bar

Öppettider: Sön - mån: 14.00-23.00 Tis - lör: 14.00-00.00

Här serveras klassiska cocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Varma dagar kan du koppla av med ett glas Champagne på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp. Pröva även gärna ett glas av vår egen Sake, bryggd i Japan efter vårt recept. Självklart erbjuder vi även härliga Mocktails och andra alkoholhaltiga alternativ.

Restaurangfakta

 • Cocktails & Mocktails
 • Vår egen sake
 • Vin & japanska öl

Privat sushiskola

Öppettider: PRIVAT SUSHISKOLA

Upptäck sushins fantastiska värld tillsammans med dina vänner. Boka vår privata sushiskola där ni får en timmes lektion med både spännande teori och de praktiska tipsen medan ni själva gör era bitar. En perfekt paus mellan bad och avkoppling när ni vill unna er något extra.

Restaurangfakta

 • Sushiskola för dig och dina vänner
 • Lär dig göra nigiri & maki
 • Njut av det ni lagat & ett dryckespaket

Teppanyaki Kiri

Öppettider: SOMMARSTÄNGT - Öppnar 30 augusti

I restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. En fast meny med 7 olika rätter.

Restaurangfakta

 • Maten tillagas på en stor stekhäll
 • Unik matupplevelse
 • 7 rätters färdigkomponerad meny

Izakaya Nagi 凪

Öppettider: SOMMARSTÄNGT - Öppnar 27 augusti

Upptäck en värld av smaker i Izakaya Nagi 凪. I anslutning till det japanska badet hittar du här ett matkoncept som bjuder på något för alla. Välj mellan varma och kalla rätter av olika slag samt det där goda söta. Självklart, allt med inspiration från de japanska köken. Här äter du din lunch eller middag om du väljer paket med just Izakaya Nagi som middagsalternativ. Välj dina smaker och din tid att njuta.

Restaurangfakta

 • Varma, kalla och söta rätter - veganska alternativ finns
 • Ät när det passar dig med våra generösa sittningstider
 • Belägen vid japanska badet

Vanliga frågor om maten på Yasuragi

 • Vad ingår det för mat i paketen?

  I alla flesta övernattningspaket ingår frukost och i de flesta ingår middag. I dagpaket ingår lunch, om du önskar kan ni lägga till frukost och börja dagen med en härligt frukostbuffé. I kvällspaket ingår middag.

 • Får man ha sina egna kläder i restaurangen?

  Ja, du väljer själv om du vill ha egna kläder i våra restauranger. Har du bokat ett paket får du, precis som på ett japanskt onsen, en yukata, en japansk bomullsrock, att låna när du besöker oss. Den bär du framför allt när du vistas i det japanska badet samt när du deltar i våra aktiviteter eller har bokat en behandling. Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.

 • Hur hanterar ni födoämnesallergier?

  Vår frukostbuffé samt på våra menyer är märkta med de 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner enligt Livsmedelsverkets krav. Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.

 • Är all mat vegetarisk?

  Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter. I linje med vårt engagemang för miljömässig hållbarhet har vi medvetet valt att exkludera avocado och lax från menyn på grund av dessa varors negativa miljöpåverkan.

Den japanska maten & drycken på Yasuragi

Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.

Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och äter mer grönt och mindre, men bra kött. För dig som vill gå hela vägen och göra ett hållbart val erbjuder vi alltid helt plantbaserade, veganska, alternativ.

Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris. 

Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi.  Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.

På Yasuragi har du tre restauranger att välja på. Njut av japansk mat i Stockholm i vår à la carte Restaurang Minamo med tusikt över Stockholms inlopp. I vår exklusiva stekbordsrestaurang Teppanyaki Kiri kan du njuta av en säsongsanpassad sexrätters meny som tillagas av din egen kok på plats. Sist men inte minst kan du äta något varmt, kallt eller sött på Izakaya Nagi – brevid det Japanska badet. Ta ett dopp och sätt dig sen ner för att njuta av ljuvlig sushi och en kombination av smakrika rätter med svalkande törstsläckare. 

Läs mer