Japansk design med utsikt

Hotellrum på Yasuragi

Yasuragi har 191 hotellrum (422 bäddar) i japaninspirerad stil. Den enkla estetiken är tänkt att inbjuda till ett inre lugn. Alla rum har utsikt över Höggarnsfjärden och inloppet från Stockholms skärgård. Byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. Det ingår alltid frukostbuffé när du bokar övernattningspaket hos oss.

STANDARD – RUM MED UTSIKT

Visa fler bilder

Rum med inredning i japansk stil. I dessa rum finns badrum med dusch. Väljer du ett dubbelrum kan du antingen bo i ett rum med dubbelsäng eller i ett rum med två enkelsängar. Vissa rum har låga sängar som i Japan. Det är dessa rum som ingår i de flesta paket och erbjudanden, men naturligtvis kan du mot ett tillägg välja en annan rumskategori. Aktuella priser och erbjudanden hittar du under Spapaket med övernattning. Tips! Ta en digital paus på riktigt och välj ett av våra standardrum utan TV (bokas i bokningsflödet). Här kan du låta hjärnan vila lite extra, dessutom ligger dessa rum nära det japanska badet. Till det rekommenderar vi vår Signumbehandling med just namnet Digital paus. Alla våra behandlingar hittar du här.

Rumsfakta

 • Rum med dusch och toalett
 • Välj låga eller höga sängar vid bokning
 • Finns som connecting-rum

SUPERIOR – HOTELLRUM MED JAPANSK TVAGNING

Visa fler bilder

I dessa rum har du en magnifik utsikt över Stockholms skärgård. Rummen skiljer sig åt, men har en gemensam färgsättning och materialval. Naturen är närvarande i material och detaljer. Hav, furu och stenar är genomgående tema. Rummen är smyckade med vintagetyger från Japan. Detta är rymliga rum och precis som i Japan sover man på en madrass på golvet. Väljer du ett dubbelrum kan du antingen bo i ett rum med dubbelsäng eller i ett rum med två enkelsängar. I badrummet finns ett litet träbadkar samt en eller två tvagningsplatser med pall och bytta.

Rumsfakta

 • Rum med japansk tvagning och liten badtunna (ej dusch)
 • Låga sängar och tatamimattor
 • Yukata ingår när du bokar denna rumstyp

JUNIORSVIT – SVIT MED VACKER UTSIKT

Visa fler bilder

Alla våra juniorsviter är individuellt inredda och har dubbelsäng. Rummen har utsikt över Stockholms skärgård med balkong. Här kan du njuta av en hänförande utsikt. Inredningen har vackra träslag som harmonierar med textilier och dekorationer tydligt inspirerade från Japan. I badrummet finns japanskt badkar och tvagningsplatser. Ett perfekt rum när ni vill uppleva japansk tvagning i avskildhet. Observera att alla rum har olika inredning. Aktuella priser och erbjudanden hittar du här.

Rumsfakta

 • Rum med japansk tvagning och större badkar
 • Balkong mot vattnet, låga sängar på golvet
 • Yukata ingår när du bokar denna rumstyp

MEZAME – ETT AV VÅRA MEST JAPANSKA RUM

Visa fler bilder

Mezame betyder uppvaknande på japanska. Ta med dig dina vänner eller familjen och bo tillsammans på japanskt vis. Golven består av tatamimattor och precis som i Japan tar man här av sig skorna när man kommer in i rummet. Här sover man på låga sängar på golvet. I badrummet finns fyra tvagningsplatser och ett generöst inbyggt badkar. Ett perfekt rum när ni vill uppleva japansk tvagning i avskildhet. Det finns även en lågt bord med 4 stolar. Här kan upp till 6 personer bo med 2 extra sängar. Rummet har balkong. Aktuella priser och erbjudanden hittar du under rubriken Paket i huvudmenyn.

Rumsfakta

 • Rum med japansk tvagning och större badkar
 • Balkong mot vattnet och tatamimattor
 • Yukata ingår när du bokar denna rumstyp

RYOKAN – VÄRDSHUSKÄNSLA MED VARM KÄLLA

Visa fler bilder

I Japan är ett Ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus. Hos oss är Ryokan en svit. Rummet är rymligt med stora panoramafönster och bakom skjutdörrar av rispapper löper en balkong. Inredningen är sparsmakad, golvet är täckt av äkta tatamimattor som är mjuka och behagliga att gå på. Vid det låga bordet kan man njuta en måltid sittandes på kuddar på golvet. Likt i Japan sover man nära golvet, här på en hög madrass på golvet. Det vackra badrummet har stora fönster, en varm källa och flera tvagningsplatser med pallar och byttor. Endast utsikten – havet och tallarna, påminner om världen utanför. För bästa möjliga service i sann japansk anda ingår en egen Nakai-san, värd/värdinna under ankomstdagen. Här kan ni bo upp till 4 personer.

Rumsfakta

 • Badrum med japansk tvagning och varm källa
 • Balkong med utsikt mot vattnet och tatamimattor
 • Yukata ingår när du bokar denna rumstyp

Ryokan Hanare - vår mest japanska svit

Visa fler bilder

Hanare betyder avskildhet på japanska. För dig som söker en exklusiv och unik upplevelse rekommenderar vi Ryokan Hanare. Detta är vår allra finaste svit, inredd med vackra material så som cederträ och skiffer. Här finns två sovrum där golvet är täckt av äkta tatamimattor som är mjuka och behagliga att gå på. Här finns två sovrum, ett med autentiska japanska futoner och ett med låga sängar. I vardagsrummet finns en matplats för upp till 6 personer samt en stenträdgård. Badrummets ena vägg består av stora fönsterpartier som släpper in ett milt dagsljus i tvagningsrummet. Här finns varma källor, såväl ute som inne, samt en egen bastu. Längs med sviten sträcker sig en altan. För bästa möjliga service i sann japansk anda ingår en egen Nakai-san, värd/värdinna under ankomstdagen. Här erbjuder vi en mycket speciell upplevelse i avskildhet om så önskas. Endast utsikten – havet och tallarna, påminner om världen utanför. Här kan ni bo upp till 6 personer.

Rumsfakta

 • Badrum med bastu, japansk tvagning och varm källa inne och ute
 • Balkong med utsikt mot vattnet, 2 sovrum och tatamimattor
 • Yukata ingår när du bokar denna rumstyp

Specialanpassade rum

TILLGÄNGLIGHETANPASSADE RUM

Vi har större rum anpassade för rullstolsburna gäster

ALLERGIRUM

Vi har två rum anpassade för allergiker

HUNDRUM

Vi har även rum för den som vill ta med sin hund. Dessa är standardrum och kostar 250 kr per natt i tillägg när du har med hund. Hundar är dock endast tillåtna på dessa rum, ej i övriga anläggningen.

OBS! Notera alltid vid bokning att du önskar något av ovanstående rum.

Har du frågor om våra specialanpassade rum är du välkommen att höra av till vår Guest Service på info@yasuragi.se eller 08-747 61 00.

Rumsfakta

 • Rum med badrum anspassat för rullstol finns
 • Hundrum finns (2 st standardrum)
 • Allergirum (2 st standardrum)

Vanliga frågor om rummen

 • Kan jag ta med husdjur till Yasuragi?

  Det går bra att ta med sig sin hund. Vi har speciella hundrum. Vi tillåter ej andra husdjur. Hunden får endast vistas på rummet, ej i andra lokaler. Det finns en egen in- och utgång när man vill rasta sin hund.

 • Finns det handikappanpassade rum?

  Ja, vi har några olika rum anpassade för personer med fysiska rörelsehinder.

 • Vad ingår om jag bokar ett rum på Yasuragi?

  I alla våra övernattningspaket ingår frukost, middag samt aktiviteter (de dagar vi erbjuder detta) och entré till det japanska badet. Du får en yukata (japansk bomullsrock) samt tofflor att låna samt badkläder att behålla.

 • Hur bor vi bäst om vi är fler än 2 personer?

  Vi rekommenderar våra lite större rum såsom Superiorrum (max 3-4p), Mezame (max 5p) eller Ryokan (max 6p). Några av våra standrad rum är connecting rum, det innebär att det finns en dörr mellan rummen som vi kan öppna upp. Meddela oss vi bokningstillfället så försöker vi ordna det till er.

Spa hotell

Yasuragi erbjuder 191 hotellrum i japaninspirerad stil. Alla rum har utsikt över Stockholms skärgård. Vi erbjuder boende i standard rum, superiorrum där ni sover på japanska futonmadrasser på golvet. Vi har även juniorsviter för en exklusiv upplevelser. Vill ni bo riktigt japanskt rekommenderar vi våra Ryokan där ni har en egen värdinna som tar hand om er. Rummen har tatamimattor och ni sover på futonmadrasser på golvet. I badrummen finns varma källor för en enskild upplevelse. Läs mer om våra rum nedan.

Standardrum

Alla våra standard rum kan användas som enkelrum eller dubbelrum. Rummen har en dubbelsäng eller två enkelsängar. Det finns både höga och låga sängar. Rummen är inredda i japansk stil och vissa har även låga sängar som i Japan. I dessa rum finns badrum med dusch.

Superior rum 

Rummen har antigen en dubbelsäng eller två enkelsängar. I dessa rum har du en magnifik utsikt över Stockholms skärgård. Rummen skiljer sig åt, men har en gemensam färgsättning och materialval. Naturen är närvarande i material och detaljer. Hav, furu och stenar är genomgående tema. Rummen är smyckade med vintagetyger från Japan. Detta är rymliga rum och precis som i Japan sover man på en futonmadrass på golvet. I badrummet finns ett litet träbadkar samt en eller två tvagningsplatser med pall och bytta.

Juniorsvit

Alla våra juniorsviter är individuellt inredda och har dubbelsäng. Rummen har utsikt över Stockholms skärgård och några har balkong. Här kan du njuta av en hänförande utsikt. Inredningen har vackra träslag som harmonierar med textilier och dekorationer tydligt inspirerade från Japan. I badrummet finns japanskt badkar och tvagningsplatser. Ett perfekt rum när ni vill uppleva japansk tvagning i avskildhet

Ryokan 

En Ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus. I Japan är ett Ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus. Hos oss är Ryokan en svit. Rummet är rymligt med stora panoramafönster och bakom skjutdörrar av rispapper löper en balkong. Inredningen är sparsmakad, golvet är täckt av äkta tatamimattor som är mjuka och behagliga att gå på. Vid det låga bordet kan man njuta en måltid sittandes på kuddar på golvet. Precis som i Japan sover man på en futonmadrass på golvet. Det vackra badrummet har stora fönster, en varm källa och flera tvagningsplatser med pallar och byttor. Endast utsikten – havet och tallarna, påminner om världen utanför. Ni behöver aldrig lämna Ryokan under er vistelse, om ni inte vill. När ni vill ha en kopp te eller beställa mat blir ni serverade av er Nakai-san (personliga värd).

Ryokan Hanare

Hanare betyder avskildhet på japanska. För dig som söker en exklusiv och unik upplevelse rekommenderar vi Ryokan Hanare. Detta är vår allra finaste svit, inredd med vackra material så som cederträ och skiffer. Här finns två sovrum där golvet är täckt av äkta tatamimattor som är mjuka och behagliga att gå på. Precis som i Japan sover man på en futonmadrass på golvet. I vardagsrummet finns en matplats för upp till 6 personer samt en stenträdgård. Badrummets ena vägg består av stora fönsterpartier som släpper in ett milt dagsljus i tvagningsrummet. Här finns varma källor, såväl ute som inne, samt en egen bastu. Längs med sviten sträcker sig en altan. För bästa möjliga service i sann japansk anda ingår en egen nakai-san, värd/värdinna. Här erbjuder vi en mycket speciell upplevelse i avskildhet om så önskas, för upp till 6 personer.

TILLGÄNGLIGHETANPASSADE RUM

Vi har större rum anpassade för rullstolsburna gäster

ALLERGIRUM

Vi har två rum anpassade för allergiker

HUNDRUM

Vi har även rum för den som vill ta med sin hund.

Läs mer