Yasuragi
japanskt bad

Spa i japansk anda

Hos oss på Yasuragi får du uppleva hur en anrik badtradition gör dig som ny. I den japanska kulturen är badet en viktig del. Här kan du koppla av i sann japansk anda. Japansk tvagningsritual, varma källor inne och ute i naturen, bastur av olika slag och mer. Allt för att du ska komma till ro. I de varma utomhuskällorna håller vi regelbundet tysta stunder. Andas ut, låt vattnet omsluta dig och lyssna till naturen. Boka en skön behandling och delta i våra aktiviteter för att verkligen komma ned i varv och få välbehövlig återhämtning. Önskar du en riktigt lugn vistelse rekommenderar vi dig att komma en veckodag då helgerna är betydligt mer välbesökta.

Japansk badtradition påbjuder en miljö fri från digitala skärmar. För att nervsystemet ska få en chans att komma i balans är det nödvändigt att ibland stänga av det digitala och vara närvarande med det som är här och nu. Därför vill vi gärna uppmuntra till att koppla ned medan du befinner dig i det japanska badet. 

INFORMATION!
Utebastun med tillhörande kallkälla kommer att vara stängd p g a renovering fr o m 20 maj och hela sommaren. Med anledning av arbetet kan det förkomma ljud från bygget vardagar mellan 06.00 och 16.00.

Tysta zoner

Välkommen att njuta lite extra av de delar i det japanska badet som är tysta zoner. Här finns tid att andas djupt och bara vara med dig själv en stund.

 1. Bergrumsbadet
 2. Sovbastun
 3. Tysta loungen med gungande stolar - ett rum inrett med ljudisolerat material för att verkligen skapa en tyst miljö.

Utomhuskällorna har tysta halvtimmar då det enda du hör är vattnet, naturens ljud och dina andetag.

Vänligen observera! Under helger är vi oftast välbesökta så söker du en riktigt lugn vistelse rekommenderar vi dig att besöka oss under veckodagarna. 

Behandlingar

Njut lite extra – unna dig en behandling. Vi erbjuder kropps- och ansiktsbehandlingar som passar alla smaker. NYHET! Upplev hårvårdsbehandlingen Japanese Head Spa. Läs mer under Kroppvårdsbehandlingar.

Aktiviteter

Här kan du läs mer om våra olika aktiviteter. Zenmeditation, yoga, klangresa och Qi gong. Här finns något för alla.

Våra bad och källor

I det japanska tvagningsrummet sitter du på en liten pall och tvättar dig. En lugn stund för att du ska komma ned i varv och göra dig redo att verkligen släppa taget. Efter tvagningsritualen väntar varma källor ute under tallarna och en rad andra möjligheter till avkoppling – ångbastu med salt, kolsyrebad, fotbad och mer som bara helst ska upplevas snarare än beskrivas.

Privata gruppaktiviteter

Boka en egen privat gruppaktivitet. Sjung loss i Karaoke Lounge, lär er göra sushi eller kom ned i varv tillsammans med en egen yogaklass.

YUKATA – DEN JAPANSKA BOMULLSROCKEN

Likt på ett japanskt onsen får du som vår gäst låna en yukata, en japansk bomullsrock, när du besöker oss. Den bär du framför allt när du vistas i det japanska badet samt när du deltar i våra aktiviteter eller har bokat en behandling. Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.

Yukatan är specifikt designad för Yasuragi och pryds av det uråldriga japanska mönstret Asanoha, vilket är ett geometriskt mönster föreställande hampablad. I den japanska kulturen representerar hampa tillväxt och god hälsa och det är just det vi önskar dig som gäst.

Trähink med vatten

Onsenetikett

Det japanska badet är en plats för återhämtning, därför råder där vissa förhållningsregler som delvis är sprungna ur japansk badkultur och som finns för att alla våra gäster ska trivas och få en upplevelse som lugnar kropp och sinnen. För att nervsystemet ska få en chans att komma i balans är det bra att ibland stänga av det digitala och vara närvarande med det som är här och nu.

BADKORT - 6 eller 10 badbesök till förmånligt pris.

Vill du besöka oss ofta? Köp ett badkort - 6 eller 10 badbesök till förmånligt pris.

Vanliga frågor kring vårt japanska bad

Yasuragi är mer än bara ett spa. Det är ett plats för avkoppling med grund i den japanska badhuskulturen. Det japanska badet på Yasuragi är en plats rekreation och återhämtning. Det är viktigt att du respekterar andra gäster och talar med en lagom ton samt följer vår onsenetikett.

 • Vad är det för åldersgräns på Yasuragi?

  Vi har åldersgräns 16 år i målsmans sällskap, annars 18 år. Följande lov har vi åldersgräns 11 år:  - Sportlov (26 februari - 3 mars)  - Påsklov (25 mars - 7 april) Under sommarens Yasuragi Kids är alla åldrar välkomna.

 • Mellan vilka tider är det japanska badet öppet?

  Det japanska badet har öppet 08.00-22.30 alla dagar i veckan.

 • Måste man använda era badkläder, eller kan man ha med egna?

  När du befinner dig i vårt japanska bad använder du de badkläder vi tillhandahåller vid incheckning. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. Av samma anledning som alla våra gäster bär yukata (den japanska bomullsrocken) under sin vistelse. Vi ber dig respektera detta.

 • Kan jag komma och endast bada?

  Om du endast vill bada går det bra att köpa badkort med 6 eller 10 besök till badet.

 • Hur går badritualen till?

  Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen. Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början. När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Glöm ej att sätta din mobil på ljudlöst, eller ge dit tid att helt koppla ned.

Japanskt bad - mer än ett Spa

ETT BAD MED GAMLA ANOR Yasuragi är platsen att andas ut på. Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den sköna utandning du gör när du sjunker ned i en het källa och släpper taget för en stund, en själens utandning.

Yasuragi, att andas ut
Yasuragi är inte ett spa. Det är ett japanskt bad som bygger på uråldriga badtrationer. Att tvaga sig och bada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Det är därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av. Vår önskan är att ni ska känna att ni åker hem med ny kraft och energi.

Sedan urgamla tider har renlighet varit en viktig del i japanernas vardagsliv. Renligheten kommer ursprungligen från Shintoismen och Buddhismen. Enligt Buddhismen skulle man träda fram inför Buddha ren om kroppen. Men det handlar inte bara om att rena kroppen utan även själen. Genom tvagningen blir kroppen ren. Sedan säger man att själen renas i den varma källan.

Yukatan, en klädedräkt med gamla anor
Likt på ett japanskt onsen får du som vår gäst låna en yukata, en japansk bomullsrock, när du besöker oss. Den bär du framför allt när du vistas i det japanska badet samt när du deltar i våra aktiviteter eller har bokat en behandling. Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.

När du byter om till yukata lämnar du en del av din identitet för en stund och tillåts att bara få vara. Tänk på att lämna värdesaker i skåpen eller på rummet. Yukata och tofflor lämnar ni åter vid avfärd, badkläder får ni behålla.

Den japanska tvagningen
Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen.
Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta sedan den andra tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början.

När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Glöm inte att sätta din mobil i ljudlöst läge, eller passa på och koppla ned helt under din tid i det japanska badet.

Läs mer