Yasuragi
japanskt bad

spa i japansk anda

Hos oss på Yasuragi får du uppleva hur en anrik badtradition gör dig som ny. I den japanska kulturen är badet en viktig del. Här kan du koppla av i sann japansk anda. Japansk tvagningsritual, varma källor inne och ute i naturen, bastu av olika slag och mer. Allt för att du ska komma till ro. I våra härliga utomhuskällor badar du i tystnad. Andas ut, låt vattnet omsluta dig och lyssna till naturen. Boka en skön behandling och delta i våra aktiviteter för att verkligen komma ned i varv och få välbehövlig återhämtning.

Digital detox

Japansk badtradition påbjuder en miljö fri från digitala skärmar. Vi vill erbjuda en plats där kropp och sinnen kan få återhämtning på riktigt. För att nervsystemet ska få en chans att komma i balans är det nödvändigt att ibland stänga av det digitala och vara närvarande med det som är här och nu.

Behandlingar

Njut lite extra – unna dig en behandling. Vi erbjuder kropps- och ansiktsbehandlingar. Behandlingar kan endast bokas i samband med att du bokar ett av våra paket.

Aktiviteter

Här kan du läs mer om våra olika aktiviteter. Zenmeditation, yoga, klangresa och Qi gong. Här finns något för alla.

Våra bad och källor

I det japanska tvagningsrummet sitter du på en liten pall och tvättar dig. En lugn stund för att du ska komma ned i varv och göra dig redo att verkligen släppa taget. Efter tvagningsritualen väntar varma källor ute under tallarna och en rad andra möjligheter till avkoppling – ångbastu med salt, kolsyrebad, fotbad och mer som bara helst ska upplevas snarare än beskrivas.

Rinnande vatten

Vår idé

Yasuragi är så mycket mer än bara ett spa. Med grund i den japanska badkulturen skapar vi en plats där du kan andas ut och lugna ned nervsystemet. När vi aktiverar vårt parasympatiska nervsystem sker läkning både mentalt och fysiskt, vi får bättre kontakt med våra egna behov och kan visa mer empati mot andra. Läs mer om vår idé här nedan.

YUKATA – DEN JAPANSKA BOMULLSROCKEN

Precis som på ett japanskt onsen får du låna en yukata, en bomullsrock, när du besöker oss. Den bär du under hela din vistelse; i det japanska badet, under aktiviteter och behandlingar samt när du äter dina måltider. Under denna bär du alltid underkläder eller torra badkläder.

Yukatan är specifikt designad för Yasuragi och pryds av det uråldriga japanska mönstret Asanoha, vilket är ett geometriskt mönster föreställande hampablad. I den japanska kulturen representerar hampa tillväxt och god hälsa och det är just det vi önskar dig som gäst.

Trähink med vatten

Onsenetikett

Det japanska badet är en plats för stillhet och återhämtning, därför råder där vissa förhållningsregler som delvis är sprungna ur japansk badkultur och som finns för att alla våra gäster ska trivas och få en upplevelse som lugnar kropp och sinnen. Här råder totalt foto- och mobilförbud. Det gäller alla digitala verktyg, även läsplattor. För att nervsystemet ska få en chans att komma i balans är det nödvändigt att ibland stänga av det digitala och vara närvarande med det som är här och nu.

BADKORT - 6 eller 10 badbesök till förmånligt pris.

Vill du besöka oss ofta? Köp ett badkort - 6 eller 10 badbesök till förmånligt pris.

Vanliga frågor kring vårt japanska bad

Yasuragi är mer än bara ett spa. Det är ett plats för avkoppling med grund i den japanska badhuskulturen. Det japanska badet på Yasuragi är en plats för stillhet och reflektion. Det är viktigt att du respekterar andra gäster och talar tyst samt följer vår onsenetikett. Våra varma utomhuskällor är en plats där du badar i tystnad, endast vattnet och naturens ljud är det du hör.

 • Vad är det för åldersgräns på Yasuragi?

  Vi har åldersgräns 16 år i målsmans sällskap, annars 18 år. Åldersgräns 13 år under följande perioder: 31 okt - 6 nov, 25-30 dec, 1-8 jan, 28 feb - 6 mars. Bokas som vuxna. Under sommaren erbjuder vi vårt familjekoncept Yasuragi Kids, då är alla åldrar välkomna.

 • Mellan vilka tider är det japanska badet öppet?

  Det japanska badet har öppet 08.00-22.30 alla dagar i veckan.

 • Måste man använda era badkläder, eller kan man ha med egna?

  När du befinner dig i vårt japanska bad använder du de badkläder vi tillhandahåller vid incheckning. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. Av samma anledning som alla våra gäster bär yukata (den japanska bomullsrocken) under sin vistelse. Vi ber dig respektera detta.

 • Kan jag komma och endast bada?

  Om du endast vill bada går det bra att köpa badkort med 10 besök till badet.

 • Varför är det inte tillåtet att använda mobilen eller fota i japanska badet?

  Det japanska badet på Yasuragi finns för att du som vår gäst ska kunna släppa vardagen, komma ned i varv och få viktig återhämtning. Detta kan inte ske om vi samtidigt tittar i våra mobiler, paddor eller andra digitala verktyg. För att skapa denna lugna avkopplande miljö vill vi inte heller att man tar bilder med sin telefon eller kamera. Vi ber dig respektera detta, för andra gästers skull och framför allt för din skull.

 • Hur går badritualen till?

  Tvaga dig i tystnad. Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen. Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början. När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojon.

Japanskt bad - mer än ett Spa

ETT BAD MED GAMLA ANOR Yasuragi är platsen att andas ut på. Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den sköna utandning du gör när du sjunker ned i en het källa och släpper taget för en stund, en själens utandning.

Yasuragi, att andas ut
Yasuragi är inte ett spa. Det är ett japanskt bad som bygger på uråldriga badtrationer. Att tvaga sig och bada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Det är därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av. Vår önskan är att ni ska känna att ni åker hem med ny kraft och energi.

Sedan urgamla tider har renlighet varit en viktig del i japanernas vardagsliv. Renligheten kommer ursprungligen från Shintoismen och Buddhismen. Enligt Buddhismen skulle man träda fram inför Buddha ren om kroppen. Men det handlar inte bara om att rena kroppen utan även själen. Genom tvagningen blir kroppen ren. Sedan säger man att själen renas i den varma källan.

Yukatan, en klädedräkt med gamla anor
Yukatan, den japanska bomullsrocken, är ert klädesplagg under hela er vistelse, även vid måltider, så tänk på att hålla den torr. När du byter om till yukata lämnar du en del av din identitet för en stund och tillåts att bara få vara. Tänk på att lämna värdesaker i skåpen eller på rummet. Yukata och tofflor lämnar ni åter vid avfärd, badkläder får ni behålla.

Tvaga dig i tystnad
Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen.
Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början.

När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojon.

Läs mer