Aktiviteter
för lugn & energi

Aktiviteter
på Yasuragi

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter så som Breath work, Yin yoga och Zenmeditation. Slappna av och få ny energi. Med reservation för ändringar.

För aktiviteter under Kids 24 juni - 3 juli samt 30 juli - 6 augusti läs mer under Yasuragi Kids. Nedan aktiviteter gäller ej denna perioden.

BRA ATT VETA
 • Aktiviteterna ingår i din vistelse. Du kan ta del av de aktiviteter som är inom ditt pakets tider.
 • Du behöver inte förboka om ej annat anges.
 • Du bär din yukata om ej annat anges.
 • Alla aktiviteter är i mån av plats.
 • Alla aktiviteter är för privatgäster.
 • Konferensgäster behöver boka egna aktiviteter.

VÄLJ EN ÅRSTID

Aktivitetsschema

08.00 - 08.30 Zazen (sittande meditation)
08.40 - 08.55 Rajio Taiso Japansk Radiogympa
09.00 - 09.30 Morgonyoga med solhälsningar
09.45 - 10.30 Återhämtande Yin Yoga
11.00 - 11.45 Klangresa
13.30 - 14.00 Introduktion till kallbad i Japanska badet
15.45 - 16.30 Klangresa
17.00 - 17.45 Koppning av bindväven
18.00 - 18.30 Dagens Aktivitet
19.45 - 20.15 Do In & Qi Gong
20.30 - 21.00 Breathe Right & Sleep Tight

* Klicka på aktivitetsnamn Klicka på aktivitetsnamn

JAPANSK RADIOGYMPA


Gör som japanerna och starta dagen med Rajio Taiso, uppiggande rörelser! Klockan 08.40 varje morgon sänds denna radiogymnastik ut i radio. Med hjälp av en japansk radio-DJ och er aktivitetsledare blir ni introducerade till en serie med roliga och snabba rörelser som sätter fart på kroppen! En klass fylld med skratt och energi som kommer att sitta i hela dagen!

Restorative Yin Yoga


En återhämtande yoga som handlar om att stilla kropp och sinne samt att mjuka upp fascian, också kallad bindväv. Varje position utförs med en mjuk stretch och hålls i minst 3-5 minuter vilket ger dig tid att lugna sinnet och känna in kroppen. Vi jobbar i stillhet och med stor närvaro och fokus på andetaget, där vi vid varje utandning kommer lite djupare in i positionen. Vår fascia som finns i hela vår kropp mjukas upp och vi får större rörlighet och flöde i kroppen. Detta minskar inte bara stelhet och förebygger skador, utan en mjuk fascia är även avgörande för långsiktig hälsa.

Aktivitetsschema

08.00 - 08.30 Zazen (sittande meditation)
08.40 - 08.55 Rajio Taiso Japansk Radiogympa
09.00 - 09.30 Morgonyoga med solhälsningar
09.45 - 10.30 Återhämtande Yin Yoga
11.00 - 11.45 Klangresa
13.30 - 14.00 Introduktion till kallbad i Japanska badet
15.45 - 16.30 Klangresa
17.00 - 17.45 Koppning av bindväven
18.00 - 18.30 Dagens Aktivitet
19.45 - 20.15 Do In & Qi Gong
20.30 - 21.00 Breathe Right & Sleep Tight

* Klicka på aktivitetsnamn

Klangresa


En guidad meditation ackompanjerad av tibetanska klangskålar och kristallskålar. Du ligger på en yogamatta på golvet med en filt över dig och bara låter dig svepas med av tonerna. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan. En stund av djup avslappning och vila.

Landa i nuet

Zazen sittande meditation


Zenmeditation eller Zazen 坐禅, vilket betyder "sittande meditation" (Za = sitta, Zen = meditation) är den meditationsform, som är central i utövande av zen, en form av buddhism. En övning i att iaktta det som är, landa i nuet och bli mer närvarande. Du får lära dig i vilken ställning du ska sitta och hur du gör för att komma till ro och bli mer närvarande med det som är. Fokus ligger på andning och hållning. Du får även tips hur du kan meditera hemma.

Introduktion till kallbad i Japanska badet


Du har säkert hört talas om de positiva effekterna av att bada kallt. Under detta passa får du lära dig mer om vad som händer i kroppen och hur du använder andningen för att lättare hantera kylan. Passet börjar med en kortare teoretisk genomgång och andningstekniker för att därefter öva din förmåga att utstå kyla i en av våra kalla källor som är 12-14 grader. En bra introduktion för dig som är nyfiken på det där med kallbad.

Koppning av bindväven


En återställande klass där du placerar Curams statiska massagekoppar av silikon på olika delar av kroppen medan du vilar i avslappnande positioner. Ett sätt att effektivt släppa spänningar, öka flexibiliteten, förbättra cirkulationen genom den "omvända massagen" som kopparna ger. Vårt nätverk av bindväv, även kallat fascia, är kroppens största organ och omsluter allt från muskler och skelett, till organ och celler. När vi håller fascian elastisk kan våra muskler röra sig mer fritt, vi blir mer flexibla och upplever mindre smärta.

Dagens Aktivitet


Våra välutbildade aktivitetsguider delar under denna stund med sig av sin spetskompetens och sina favoritpass till dig. Aktiviteten är därför olika beroende på dag. En möjlighet för dig att kanske ta del av något helt nytt. På de digitala skärmarna i huset ser du vad dagens aktivitet är.

Morgonyoga med solhälsningar


Solhälsningar består av två rundor med 12 klassiska yogapositioner som vi utför i ett skönt och lätt flöde. En skön träningsform som sträcker ut våra muskler och leder. Förutom en positiv inverkan på kropp och sinnen uttrycker vi vår tacksamhet till solen för att den upprätthåller liv på denna planet.

Do In & Qi Gong


Klassen startar med en härlig Do-In uppvärmning, där du väcker muskler och blodkärl till liv. Vi klappar på kroppen, trycker på punkter och masserar. Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna samt stimulerar musklerna och får igång energiflödet i kroppen inför Qi gong-delen. Qi gong är en metod med ursprung i den traditionella kinesiska läkekonsten som arbetar med kroppens energibanor, meridianer. Studier visar att qi gong har en dämpande effekt på stress. Rörelserna ökar kroppsmedvetenheten, ger djupare andning och bättre hållning – ett lugnare nervsystem, vilket ger bättre tankeförmåga och bättre immunförsvar.

Breathe Right & Sleep Tight


Lär dig den bortglömda färdigheten att andas för en hälsosammare vardag samt hur du påverkar nervsystemet att komma ner i varv inför en god natts sömn. Vi börjar med att lära oss grundläggande andning som får hjärtat, lungorna och cirkulationen att harmonisera och får kroppens autonoma nervsystem att fungera optimalt. Vi kommer öva omväxlande näsandning (Nadi Shodana) som sänker hjärtfrekvensen, blodtrycket samt stressnivån och har visat sig effektiv inför sänggåendet. Vi avslutar med en andningsteknik som försätter kroppen i ett djupt avslappnat tillstånd.

Vanliga frågor om våra aktiviteter

Här får du svar på de vanligaste frågorna om våra aktiviteter.

 • Behöver jag boka tid på aktiviteterna?

  Nej, vi har drop-in på våra aktiviteter. Det är begränsat antal platser så kom i god tid innan passet börjar. Med respekt för andra gäster vänligen kliv ej in på påbörjad aktivitet.

 • Vad har jag på mig på aktiviteterna?

  Alla våra aktiviteter är anpassade så det går att utföra dem i sin yukata. Du har då på dig en torr baddräkt, underkläder eller andra bekväma kläder under och du är välkommen att ta av dig din yukata under klassen.

 • Har ni något gym?

  Ute i anslutning till vår japanska trädgård finner du vårt utomhusgym, som står dig fritt att använda när som helst. Det finns även fina promenad- och joggingspår att utnyttja. Fråga efter en karta i receptionen.

 • Får man komma tidigare eller stanna längre för att kunna gå på en viss aktivitet?

  Nej, du är välkommen att medverka på de aktiviteter som startar och slutar inom tidsramen det paket du har bokat.

Aktiviteter på Yasuragi spa

För att verkligen komma ned i varv kan vi varmt rekommendera våra aktiviteter. Dessa är framtagna för att du ska kunna koppla av och få ny energi.

Yasuragi spahotell, spm är belägen mitt i naturen med utsikt över Stockholms skärgård, erbjuder en rad olika aktiviteter för att du ska en stunds vila och få möjlighet att åka hem med ny energi. Vår tanke är att du ska få inspiration, tips och råd för att ta hand om dig även när du lämnat Yasuragi.

Meditationens positiva effekter
Meditation har en rad bevisat positiva långtidseffekter på olika funktioner i din kropp. Och övar du får du en än bättre effekt. Redan 8 minuters meditation om dagen kommer att göra stor skillnad.
Några av de positiva effekter man ser av regelbunden meditation är t ex minskad inflammation, stärkts immunförsvar och förbättrad sömn (särskilt djupsömnen). Att meditera är en god vana som kommer att balansera ditt nervsystem, genom att aktivera det parasympatiska nervsystemet där all mental och fysisk återhämtning sker. Det är ett utmärkt hjälpmedel för att lära dig hantera stress och landa i nuet. Det är är bara några av de positiva effekter meditation har på vår kropp, hjärna och välbefinnande.

Meditation är hårdträning för hjärnan
På Yasuragi får du möjlighet att pröva olika former av meditation. Den form som ligger oss allra värmast om hjärtat är dock den zenbuddhistiska zenmeditationen, även kallad zazen.

Forskning visar att personer som mediterar regelbundet inte är lika styrda av sina känslor och har en bättre förmåga att se objektivt på skeenden och händelser. Zenmeditationen är en av de äldsta och mest beprövade teknikerna för att öva närvaro och sinneslugn. Ni får även några tips om hur ni kan fortsätta att meditera hemma. Gör som de gamla zenmunkarna! 

 

 

Läs mer