Aktiviteter
för lugn & energi

Aktiviteter
på Yasuragi

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter så som Breath work, Yin yoga och Zenmeditation. Slappna av och få ny energi. Med reservation för ändringar.

BRA ATT VETA
 • Aktiviteterna ingår i din vistelse. Du kan ta del av de aktiviteter som är inom ditt pakets tider.
 • Du behöver inte förboka om ej annat anges.
 • Du bär din yukata om ej annat anges.
 • Alla aktiviteter är i mån av plats.
 • Alla aktiviteter är för privatgäster.
 • Konferensgäster behöver boka egna aktiviteter.

VÄLJ EN ÅRSTID

Aktivitetsschema

07.30 - 08.00 Zazen (sittande meditation)
08.15 - 09.00 Qigong - De 8 brokaderna
09.00 - 09.15 Japansk radiogympa
09.45 - 10.30 Yin Yoga
11.00 - 11.45 Klangresa
12.15 - 12.45 Shinrin-Yoku
14.00 - 14.30 De fem tibetanerna
15.15 - 16.00 The Power of Breath
16.30 - 17.15 Klangresa
17.30 - 18.15 Dagens aktivitet
19.15 - 20.00 Avslappning med koppning
20.15 - 20.45 Övningar för lymfsystemet
21.15 - 22.00 Yin Yoga

* Klicka på aktivitetsnamn Klicka på aktivitetsnamn

JAPANSK RADIOGYMPA


Gör som japanerna och starta dagen med Rajio Taiso, uppiggande rörelser! Klockan 06:30 varje morgon sänds denna radiogymnastik ut i radio. Med hjälp av en japansk radio-DJ och er aktivitetsledare blir ni introducerade till en serie med roliga och snabba rörelser som sätter fart på kroppen! En klass fylld med skratt och energi som kommer att sitta i hela dagen!

Yin Yoga


En återhämtande yoga som handlar om att stilla kropp och sinne samt att mjuka upp fascian också kallat bindväv. Varje position utförs med en mjuk stretch och hålls i minst 3-5 minuter vilket ger dig tid att lugna sinnet och känna in kroppen. Vi jobbar i stillhet och med stor närvaro med fokus på andetaget, där vi vid varje utandning kommer lite djupare in i positionen. Vår fascia som omslutar kroppen mjukas upp och våra muskler kan röra sig mer fritt igen. Detta minskar i sin tur stelhet och förebygger skador.

Aktivitetsschema

07.30 - 08.00 Zazen (sittande meditation)
08.15 - 09.00 Qigong - De 8 brokaderna
09.00 - 09.15 Japansk radiogympa
09.45 - 10.30 Yin Yoga
11.00 - 11.45 Klangresa
12.15 - 12.45 Shinrin-Yoku
14.00 - 14.30 De fem tibetanerna
15.15 - 16.00 The Power of Breath
16.30 - 17.15 Klangresa
17.30 - 18.15 Dagens aktivitet
19.15 - 20.00 Avslappning med koppning
20.15 - 20.45 Övningar för lymfsystemet
21.15 - 22.00 Yin Yoga

* Klicka på aktivitetsnamn

Klangresa


En guidad meditation ackompanjerad av tibetanska klangskålar och kristallskålar. Du ligger på en yogamatta på golvet med en filt över dig och bara låter dig svepas med av tonerna. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan. En stund av djup avslappning och vila.

Vi rekommenderar

THE POWER OF BREATH


Lär dig effektiva andningstekniker för stressreducering, energipåfyllning och stabilisering. Kvaliteten på andningen reglerar många av kroppens autonoma funktioner. Med hjälp av specifika aningstekniker kan uppemot 75% av kroppens toxiner frigöras, blodtryck samt PH-värde stabiliseras och det centrala nervsystemet regleras. En god andning reducerar dessutom stresshormoner, stabiliserar känslor, lugnar och ger bättre sömn.

DE FEM TIBETANERNA


Fem repeterande övningar även kända som "de fem föryngringsriterna" om de utförs dagligen. Övningarna utarbetades ursprungligen av tibetanska munkar för över 2000 år sedan i syfte att hålla hela kropp och sinne i ungdomlig form. Övningarna är enkla i sin form och ökar fysiska styrka och spänst samt mentala skärpa. Löser upp blockeringar så att livsenergin, Ki, åter kan flöda fritt och sätta helande krafter i rörelse.

Landa i nuet

Zazen (sittande meditation)


Zenmeditation eller Zazen 坐禅, vilket betyder "sittande meditation" (Za = sitta, Zen = meditation) är den meditationsform, som är central i utövande av zen, en form av buddhism. En övning i att iaktta det som är, landa i nuet och bli mer närvarande. Du får lära dig i vilken ställning du ska sitta och hur du gör för att komma till ro och bli mer närvarande med det som är. Fokus ligger på andning och hållning. Du får även tips hur du kan meditera hemma.

Tors 6/4 fred 7/4 Månd 10/4 Tors 13/4

Sushiskola


Tid: 16.00 - 17.00

Pris: 250 kr

Lär er laga japansk sushi på ett traditionellt vis. Ni får kunskap om alltifrån hur man behandlar riset med respekt till hur man gör perfekta sushirullar. En av våra erfarna kockar vägleder er till att skapa er egen sushi. Sushiskolan avslutas med provsmakning av den sushi ni själva tillagat. Boka en plats per person, från 13 år.AVSLAPPNING MED KOPPNING


En återhämtande klass där vi i olika avkopplande positioner sätter Curams statiska massagekoppar i silikon på kroppen. Ett sätt att effektivt släppa på spänningar, öka flexibilitet, förbättra cirkulationen samt hjälpa kroppen till bättre balans med den bindvävsmassage som silikonkopparna ger. Vårt nätverk av bindväv, även kallad fascia är kroppens största organ, vilket omsluter allt från muskler och skelett, till organ och celler. Bindväven har cellminnen och skickar smärtsignaler 7-10 ggr snabbare till hjärnan än våra muskler, och bör därför hållas mjuk och elastisk.

Qigong - De 8 brokaderna


Välkommen att prova en av de mest populära Qigong-metoderna från Kina. Den är nästan 1000 år gammal och består av en serie med åtta enkla repeterande övningar - för nybörjare såväl som erfarna utövare av qigong. Var och en av de åtta rörelserna jobbar med vårt energiflöde kallat Qi, som strömmar genom våra meridianer och påverkar vår mentala och fysiska hälsa.

NYHET!

ÖVNINGAR FÖR LYMFSYSTEMET


Ett pass för dig som vill lära dig enkla övningar som stärker ditt lymfsystem. Lymfsystemet kallas ibland för det bortglömda systemet. Syftet här är att du ska få en grundläggande förståelse för detta viktiga system som är så viktigt för vårt immunförsvar samt att du får verktyg du enkelt kan använda i din vardag.

SHINRIN-YOKU


Perfekt att avsluta din vistelse med innan utcheck kl. 12.00. En närvaropromenad utomhus i “Vandringen- och stillhetens trädgård”. Du blir guidad i olika enkla övningar där vi tar naturen och alla våra sinnena till hjälp för att bli mer närvarande och lugna ned nervsystemet. Bara att vistas i naturen kommer få dig att bli lugnare. Promenaden utförs under tystnad och avslutas med en stunds stilla meditation på Rundillen. Utförs även vid regn. Ingen föranmälan.

Dagens aktivitet


Våra välutbildade aktivitetsguider delar under denna stund med sig av sin spetskompetens och sina favoritpass till dig. Aktiviteten är därför olika beroende på dag. En möjlighet för dig att kanske ta del av något helt nytt. På de digitala skärmarna i huset ser du vad dagens aktivitet är.

Datum: 6 +7 +10 +11 april

Mizuhiki


Pris: 100 kr/person

Boka online

Pröva Mizuhiki -en gammal japansk konstform där man använder ett styvt rispappersnöre, mizuhiki, för att skapa tredimensionella skulpturer och modeller. Snöret skapas genom att tvinna längder av rispapper tätt ihop. Traditionellt används mizuhiki för att skapa dekorationer som ges bort vid speciella tillfällen, såsom vid födseln av ett barn, bröllop och begravningar. Olika former anses ha olika gynnsamma betydelser; tranor, grodor, fiskar, drakar och sköldpaddor är bland de mest populära. Andra traditionella former av mizuhiki inkluderar dekorationskort med dekorativa knutar bundna med längder av mizuhiki, likt vi knyter en rosett runt en present. Mizuhiki används även för att skapa vackra papperssmycken. I vår workshop får du se en liten film om hantverket och under handledning få hjälp att skapa din egen lyckosymbol eller ett fint litet smycke att ta med hem. Boka i samband med din vistelse under fliken Aktiviteter i bokningsflödet.

Vanliga frågor om våra aktiviteter

Här får du svar på de vanligaste frågorna om våra aktiviteter.

 • Behöver jag boka tid på aktiviteterna?

  Nej, vi har drop-in på våra aktiviteter. Det är begränsat antal platser så kom i god tid innan passet börjar. Med respekt för andra gäster vänligen kliv ej in på påbörjad aktivitet.

 • Vad har jag på mig på aktiviteterna?

  Du kan bära din yukata (japanska bomullsrock) under aktivitetspassen. Se till att ha underkläder eller torra badkläder under. För yoga rekommenderar vi dock att du tar med sköna kläder att yoga i.

 • Har ni något gym?

  Ute i anslutning till vår japanska trädgård finner du vårt utomhusgym, som står dig fritt att använda när som helst. Det finns även fina promenad- och joggingspår att utnyttja. Fråga efter en karta i receptionen.

 • Får man komma tidigare eller stanna längre för att kunna gå på en viss aktivitet?

  Nej, du är välkommen att medverka på de aktiviteter som startar och slutar inom tidsramen det paket du har bokat.

Aktiviteter på Yasuragi spa

För att verkligen komma ned i varv kan vi varmt rekommendera våra aktiviteter. Dessa är framtagna för att du ska kunna koppla av och få ny energi.

Yasuragi erbjuder en rad olika aktiviteter för att du ska en stunds vila och få möjlighet att åka hem med ny energi. Vår tanke är att du ska få inspiration, tips och råd för att ta hand om dig även när du lämnat Yasuragi.

Meditationens positiva effekter
Meditation har en rad bevisat positiva långtidseffekter på olika funktioner i din kropp. Och övar du får du en än bättre effekt. Redan 8 minuters meditation om dagen kommer att göra stor skillnad.
Några av de positiva effekter man ser av regelbunden meditation är t ex minskad inflammation, stärkts immunförsvar och förbättrad sömn (särskilt djupsömnen). Att meditera är en god vana som kommer att balansera ditt nervsystem, genom att aktivera det parasympatiska nervsystemet där all mental och fysisk återhämtning sker. Det är ett utmärkt hjälpmedel för att reducera stress och öka din prestationsförmåga. Det är är bara några av de positiva effekter meditation har på vår kropp, hjärna och välbefinnande.

Meditation är hårdträning för hjärnan
På Yasuragi får du möjlighet att pröva olika former av meditation. Den form som ligger oss allra värmast om hjärtat är dock den zenbuddhistiska zenmeditationen, även kallad zazen.

Forskning visar att personer som mediterar regelbundet inte är lika styrda av sina känslor och har en bättre förmåga att se objektivt på skeenden och händelser. Zenmeditationen är en av de äldsta och mest beprövade teknikerna för att öva närvaro och sinneslugn. Ni får även några tips om hur ni kan fortsätta att meditera hemma. Gör som de gamla zenmunkarna! 

 

 

Läs mer