Social Hållbarhet

En värld där vi tar hand om varandra

Vi tar ansvar för att våra gäster och medarbetare ska må så bra som möjligt. Vi är även måna om att våra leverantörer följer lagar, avtal och etiska regler. Yasuragi samarbetar bl a även med Min Stora Dag samt 2022/2023 skänkt bidrag till UNHCR. Vi jobbar med två slag av social hållbarhet. Internt – Yasuragi som arbetsplats och Externt - Yasuragi som företag.

UNHCR

Under december 2022 skänkte Yasuragi bidrag till UNHCRs arbete för flyktingar i Ukraina och har under samma månad 2023 startat en insamling till förmån för UNHCRs arbete för att barn på flykt ska få tillgång till undervisning.

Julklappshjälpen Värmdö

Yasuragi stödjer varje jul Julklappshjälpen Värmdö. Det finns familjer som inte har pengar för att köpa julklappar till sina barn. Julklappshjälpen Värmdö är en ideell grupp som förmedlar julklappar i Värmdö kommun i syfte att underlätta och bidra till en bättre jul för ekonomiskt utsatta familjer. Yasuragi bidrar med att ge några utvalda familjer en avkopplande vistelse hos oss.

Min stora dag

Yasuragi har ett samarbete med organisationen Min Stora Dag. En rikstäckande välgörenhetsorganisation vars uppdrag är att uppfylla önskningar och sprida livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Detta gör vi för tusentals barn varje år genom upplevelser som vi kallar Stora Dagar. En Stor Dag ger kraft att fortsätta orka kämpa i en tuff vardag. Yasuragi bidrar med vistelser på Yasuragi för barn som önskar en spaupplevelse eller gillar det japanska lite extra. Ibland är det bara önskan om att få tid i lugn och ro tillsammans med sin familj eller sina vänner.

Vanliga frågor kring vårt japanska bad

Yasuragi är mer än bara ett spa. Det är ett plats för avkoppling med grund i den japanska badhuskulturen. Det japanska badet på Yasuragi är en plats för stillhet och reflektion. Det är viktigt att du respekterar andra gäster och talar tyst samt följer vår onsenetikett.

 • Mellan vilka tider är det japanska badet öppet?

  Det japanska badet öppnar 09.00 på vardagar samt 08.30 på helger och stänger kl. 22.30.

 • Måste man använda era badkläder, eller kan man ha med egna?

  När du befinner dig i vårt japanska bad använder du de badkläder vi tillhandahåller vid incheckning. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. Av samma anledning som alla våra gäster bär yukata (den japanska bomullsrocken) under sin vistelse. Vi ber dig respektera detta.

 • Varför är det inte tillåtet att använda mobilen eller fota i japanska badet?

  Det japanska badet på Yasuragi finns för att du som vår gäst ska kunna släppa vardagen, komma ned i varv och få viktig återhämtning. Detta kan inte ske om vi samtidigt tittar i våra mobiler, paddor eller andra digitala verktyg. För att skapa denna lugna avkopplande miljö vill vi inte heller att man tar bilder med sin telefon eller kamera. Vi ber dig respektera detta, för andra gästers skull och framför allt för din skull.

 • Hur går badritualen till?

  Tvaga dig i tystnad. Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen. Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början. När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojon.