Yukata - en japansk bomullsrock

Yukata - den japanska bomullsrocken

En yukata som ger lugn och kraft

Yukata är ett traditionellt japanskt klädesplagg som kan bäras av såväl män som kvinnor. Till utseendet påminner en yukata om kimonon. En kimono är dock vanligen tillverkad i siden, medan en yukata oftast är av bomull.

I Japan bär både män och kvinnor yukata. Ursprungligen klädde sig adelsmän och krigare i yukata efter ett skönt bad. När de japanska badhusen, s k sento, blev allt mer populära spred sig även användandet av yukata även till allmänheten. 

Den yukata du får som gäst på Yasuragi är specifikt designad för Yasuragi och pryds av det uråldriga japanska mönstret Asanoha, vilket är ett geometriskt mönster föreställande hampablad. I den japanska kulturen representerar hampa tillväxt och god hälsa och det är just det vi önskar dig som gäst. I Japan klädde man förr i världen små barn i tyg gjort av hampa eftersom man just tänkte att hampans robusta och snabbväxnade egenskaper skulle "smitta av sig" och ge ett starkt barn. Än idag kan man köpa kläder gjorda av hampa och det finns även yukata som är tillverkade av detta material.

På Yasuragi Spa får du låna en yukata under din vistesle. Den går att köpa med sig hem vid avfärd eller köp den i vår webbshop. KÖP HÄR I YASURAGISHOP.SE