SUSHI BAR  
NAMIYAMA 波山Öppettider:12.00 - 22.00 / onsdag - lördag

Restaurangfakta

 • Sushi & Sashimi
 • Från det enkla till det exklusiva
 • I anslutning till badet

Sushi Bar Namiyama 波山

Här kan du smaka sushi tillagad med traditionella japanska matlagningstekniker med en touch. Vi är stolta över de noggrant utvalda högkvalitativa råvarorna. Vår egen soya, som under sex månader långsamt smaksatts med mirin och bonito, vilket ger en distinkt och oförglömlig smak som förhöjer din sushiupplevelse och skapar ett bestående intryck.

I linje med vårt engagemang för miljömässig hållbarhet har vi medvetet valt att exkludera avocado och lax från menyn på grund av dessa varors negativa miljöpåverkan.

Namiyama 波山, är ett japanskt namn och är sammansatt av kanji för nami (våg) och yama (berg). Nami kan betyda vågor, men även ringar på vattnet. Ringarna på vattnet symboliserar lugnet och harmonin i naturen genom den blanka vattenytan som reflekterar de japanska bergen i bakgrunden.

Du behöver inte boka bord, utan varmt välkommen förbi Sushi Bar Namiyama 波山 under din vistelse.
Öppettider: 12.00-22.00 / onsdag - lördag.

Ingår alltid i våra paket

 • Tillgång till japanska badet
 • Frukt och tebuffé
 • Aktiviteter enligt dagsprogram
 • Yukata och tofflor att låna, badkläder att behålla
 • Måltid - beroende på paket

Vanliga frågor om Izakaya Nagi

 • Vad är det för mat som serveras?

  I Sushi Bar Namiyama 浪山, serveras sushi och sashimi samt dryck; alkoholhaltiga och alkoholfria.

 • När är Sushi Bar Namiyama 波山 öppen?

  Öppettider: 12.00 - 22.00, onsdag - lördag Kom gärna förbi att äta något mellan din lunch och middag.

 • Hur hanterar ni födoämnesallergier?

  Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.

 • Får man ha sin egna kläder i restaurangen?

  Ja, du väljer själv om du vill ha egna kläder i våra restauranger. Har du bokat ett paket får du, precis som på ett japanskt onsen, en yukata, en japansk bomullsrock, att låna när du besöker oss. Den bär du framför allt när du vistas i det japanska badet samt när du deltar i våra aktiviteter eller har bokat en behandling. Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.

Sushi Bar Namiyama 波山

Upplev makalös sushi på japanska spahotellet Yasuragi i Nacka. Här kan du smaka sushi tillagad med traditionella japanska matlagningstekniker i kombination med ett modernt förhållningssätt till denna älskade rätt. Vi är stolta över de noggrant utvalda högkvalitativa råvarorna. Vår egen soya, som under sex månader långsamt smaksatts med mirin och bonito, ger en distinkt och oförglömlig smak som förhöjer din sushiupplevelse och skapar ett bestående intryck. I linje med vårt engagemang för miljömässig hållbarhet har vi medvetet valt att exkludera avocado och lax från menyn på grund av dessa varors negativa miljöpåverkan.

Njut av sushi mellan avkopplande japanska spabad och välgörande aktiviteter.

I Sushi Bar Namiyama 浪山 som ligger alldeles intill det japanska badet på Yasuragi kan du äta sushi av hög klass. Kom förbi och pröva några få riktigt exklusiva bitar nigiri, njut av sashimi eller beställ Moriawase, kockens val under din vistelse. 

På Yasuragi har du chansen att utforska de japanska smakerna på riktigt. Testa vår fantastisk mat och dryck i våra andra fantastiska restauranger här på Yasuragi. Boka en lite längre vistelse eller en av våra spapaket med övernattning så har du chansen att testa dem alla. 

Vet du vad sushi betyder?

Sushi 寿司, 鮨, 鮓 eller すし är en japansk maträtt som består av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och kombineras med andra ingredienser, vanligen fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. 

Ordet sushi kommer från en böjning av adjektivet 酸い (sui) vilket betyder sur. En vanlig missuppfattning är att sushi är liktydigt med rå fisk vilket inte stämmer, då rå fisk på japanska restauranger kallas för sashimi.

Läs mer