Sake Bar

Öppettider: 14:00 - 22.00, alla dagar

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Stort och varierat utbud av sake
 • Barmeny

Sake Bar

Här finns över 20 olika sorter av härlig sake. Känn och kläm dig fram bland flaskorna och kasta dig ut i en värld full av denna fantastiska risbrygd. Självklart kan du även få ett glas av vår egen sake, bryggd i Japan efter vårt recept.

Vanliga frågor om Sake baren

 • Vad är sake?

  Sake är en risbryggd som kompletterar den japanska maten på ett fantastiskt sätt. Vi har Sveriges största utbud av sake, däribland även vår egen sake. Boka gärna en sakeprovning för att lära dig mer om denna dryck, kontakta oss på info@yasuragi.se så hjälper vi dig.

 • Kan jag boka en sakeprovning?

  Vi erbjuder sakeprovning alla dagar i veckan, kontakta oss för att boka din sakeprovning på info@yasuragi.se. Pris 295 kr per person.

Sake baren

I anslutning till Teppanyaki Restaurant finner du vår Sake Bar. Här finns ett mycket stort utbud av den bästa saken från Japan. Känn och kläm dig fram bland flaskorna och kasta dig ut i en värld full av denna fantastiska risbrygd. Våra sakeutbildade barvärdar guidar dig fram till en härlig upplevelse av den japanska nationaldrycken. I sann Izakaya-anda finns det även små japanska tilltugg till din sake.

OM SAKE

Sake är den västerländska beteckningen på den japanska alkoholhaltiga dryck som bryggs av polerat ris. På japanska heter drycken nihonshu 日本酒; ordet sake används på japanska om all alkoholhaltig dryck.

Sake går att likna vid ett vin, men tillverkningsmetoden liknar mer ölbryggning. Det vanligaste är att dricka sin sake kall och då bör temperaturen vara densamma som för vitt vin: 10–14º. När den används som aperitif ligger det till och med ofta en isbit i glaset.

Alkoholhalten är som vin och som mest som starkvin. Vill du lära dig mer om sake, boka en sakeprovning där du får lära dig allt om denna risbrygd. 

Sake delas in i enklare futsū-shu (普通酒) och finare tokutei meishōshu (特定名称酒). Den senare klassificeras i fyra grader:

 • Honjōzō-shu (本醸造酒), med ett uns alkohol tillsatt
 • Junmai-shu (純米酒), utan tillsatt alkohol och med 40% av risets vikt bortpolerat.
 • Ginjō-shu (吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 50% av risets vikt bortpolerat.
 • Daiginjō-shu (大吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 60% av risets vikt bortpolerat.
Läs mer