RESTAURANG NAGI 凪

Öppettider: Lunch 11.30 - 14.00 I Middag 17.30 - 22.00, alla dagar

Restaurangfakta

 • Lunchrestaurang
 • Sushi och varmt till middag
 • Plantbaserade alternativ finns

Restaurang Nagi 凪

Sushi är kanske det som de flesta förknippar allra mest med den japanska matkulturen. I restaurang Nagi får du uppleva detta mathantverk i sin renaste form. Här står färska råvaror och smaker av umami i centrum.

I anslutning till det japanska badet välkomnar vi dig till restaurang Nagi. Till lunch serverar vi här en japaninspirerad meny med både sushi och varma rätter. Till middagen är Nagi står sushin i centrum även om vi också erbjuder andra varma rätter på menyn. Passa på att njuta av maki, tataki, norimaki och andra japanska delikatesser likväl som ett glas sake, en japansk öl eller ett glas vin. På menyn finns även plantbaserade alternativ.

Nagi 凪, är japanska och kan beskrivas som en lugn och nästan stilla vattenyta efter att vågorna har lagt sig. Välkommen att här njuta stillheten och de rena japanska smakerna.

Vill du uppleva denna sushi boka med Övernattningspaket Nagi eller Kvällspaket Nagi. Du väljer själv 2 rätter från middagsmenyn. Du kan även boka med vårt Kvällspaus, som är ett kortare kvällspaket. Restaurang Nagi passar dig som vill äta sushi i en avslappnad miljö med närheten till det japanska badet.

Vanliga frågor om restaurang Nagi

 • Vad är det för mat som serveras?

  I restaurang Nagi vid det japanska badet serveras japaninspirerad lunch och till middag är fokus på sushi, även om vi har varma rätter på menyn också. Se menynerna för aktuella rätter.

 • När är restaurang Nagi öppen?

  Öppettiderna är Lunch 11.30 - 14.00 I Middag 17.30 - 22.00, Alla Dagar

 • Får man ha sina egna kläder i restaurangen?

  Nej, ni har yukatan på er under hela er vistelse. Yukatan får ni vid ankomst och får låna under vistelsen.

 • Hur hanterar ni födoämnesallergier?

  Våra menyer är märkta med de vanligaste fördoämnesallergierna. Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.

Restaurang Nagi 凪

Upplev härlig sushi på japanska spahotellet Yasuragi. I Nagi serveras en sushimeny med de renaste japanska smakerna och självklart även plantbaserade alternativ samt varma rätter.

Njut av sushi och japanska rätter till middag efter avkopplande japanska spabad. 

I restaurang Nagi i anslutning till det japanska badet på Yasuragi kan du äta sushi. Kom gärna förbi på något lättare att äta under din vistelse. Vi serverar även vegansk, plantbaserad sushi.

Vet du vad sushi betyder?

Sushi 寿司, 鮨, 鮓 eller すし är en japansk maträtt som består av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och kombineras med andra ingredienser, vanligen fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. 

Ordet sushi kommer från en böjning av adjektivet 酸い (sui) vilket betyder sur. En vanlig missuppfattning är att sushi är liktydigt med rå fisk vilket inte stämmer, då rå fisk på japanska restauranger kallas för sashimi.

Läs mer