Aktiviteter
för hela familjen

Aktiviteter
under Kids

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter som Klangresa, Familjeyoga, Do In och Sinnespromenad. Du deltar tillsammans med ditt barn på de olika aktiviteterna. Läs mer nedan. Alla aktiviteter, utom sushiskola, ingår i din vistelse och behöver ej förbokas, men är i mån av plats.

*Sushiskola behöver förbokas.

Med reservation för ändringar.

Japansk radiogympa

Tid: 08.00 - 08.15, 12.45 - 13.00

Börja dagen med radiogympa. Gör som japanerna och starta dagen med Radio Taiso, uppiggande rörelser! Klockan 06:30 varje morgon sänds denna radiogymnastik ut i radio. Med hjälp av en japansk radio-DJ och er aktivitetsledare blir ni introducerade till en serie med roliga och snabba rörelser som sätter fart på kroppen! En klass fylld med skratt och energi som kommer att sitta i hela dagen!

Andningsklass

Tid: 08.30 - 09.00, 18.45 - 19.00

Tillsammans med ditt barn får du upptäcka hur man med hjälp av andningen kan skapa både mer lugn och mer energi. Att vår andning påverkas beroende på hur vi mår, känner vi alla till. Men, du kan även påverka hur du mår via din andning. Vi jobbar med enkla lekfulla andningsövningar som motverkar stress och oro. Övningar för stora och små som kan vara till nytta i många situationer, t ex när vi känner oss stressade, upprörda eller behöver lugna oss eller känna oss trygga inför en god natts sömn.

Familjeyoga fr. 5 år

Tid: 09.15 -09.45, 15.15 -15.45

En av våra mest populära aktiviteter är familjeyogan som passar hela familjen. Prova på de olika yogapositionerna, få ny energi och ha kul tillsammans!

Klangresa

Tid: 10.00 - 10.45, 16.00 - 16.45, 19.30- 20.15

För hela familjen. En avslappnande stund för både stora och små med vackra kristallskålar och tibetanska klangskålar. En spännande resa in i fantasins värld. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan.

Sinnespromenad i trädgården fr. 7 år

Tid: 11.15 - 11.45, 17.15 - 17.45

En utomhusaktivitet i vår japanska trädgård. Övningar i närvaro ute naturen. Det forskas intensivt om hur vistelser naturen bl a sänker våra stresshormoner, ökar vår koncentrationen och stärker immunförsvaret. Här gör vi det lekfullt i all sin enkelhet. Rekommenderad från 7 år.

Sushiskola för barn

PRIS: 200 kr per person / förbokas

Tid: 11.30 - 12.30 & 15.30 - 16.30

Här får barnen får lära sig att göra fina maki-rullar av en sushikock. Varje barn som bokat plats får göra en egen rulle med valfritt innehåll, som de sedan får äta. Sushikocken ger tips och råd hur man sedan enkelt kan göra sushi hemma med barnanpassade ingredienser. Boka online i samband med att ni bokar er vistelse. 200 kr per barn. Boka en plats för varje barn. En vuxen per familj ska följa med som sällskap. Begränsat antal platser.

Väck kroppen med DoIn

Tid: 13.15 - 13.45

Do In är en form självmassage där du väcker muskler och blodkärl till liv. Vi klappar på kroppen, trycker på punkter och masserar. Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna samt stimulerar musklerna. Enkelt att göra och ett roligt sätt att få bättre kroppskännedom.

Mindfulness för barn

Tid: 14.30 - 15.00

Övningar i medveten närvaro med fokus på andning och uppmärksamhet på hur den egna kroppen känns. Forskning visar att regelbunden användning av mindfulness minskar stress och ökar vårt fokus. Det bidrar även till bättre sömn, ökad självkänsla och bättre kroppskännedom. Genom enkla och lekfulla mindfulnessövningar får vi tillgång till verktyg för att fokusera på här och nu. Verktyg vi kan ha med oss genom hela livet. Ett fint sätt att öka vår viktiga livsglädje.

Aktivitetsschema

08.00 - 08.15 Japansk radiogympa
08.30 - 09.00 Andningsklass
09.15 - 09.45 Familjeyoga från 5 år
10.00 - 10.45 Klangresa
11.15 - 11.45 Sinnespromenad i trädgården
11.30 - 12.30 Sushiskola för barn*
12.45 - 13.00 Japansk radiogympa
13.15 - 13.45 Väcka kroppen med DoIn
14.30 -15.00 Mindfulness
15.15 -15.45 Familjeyoga från 5 år
15.30 - 16.30 Sushiskola för barn*
16.00 - 16.45 Klangresa
17.15 - 17.45 Sinnespromenad i trädgården
18.45 - 19.00 Andningsklass
19.30- 20.15 Klangresa

Vanliga frågor om våra aktiviteter

Här får du svar på de vanligaste frågorna om våra aktiviteter.

 • Behöver jag boka tid för aktiviteterna?

  Sushiskola behöver förbokas, detta görs i samband med att du gör din bokning online. Övriga aktiviteter är drop-in. Det är begränsat antal platser så kom i god tid innan passet börjar. Med respekt för andra gäster vänligen kliv ej in på påbörjad aktivitet.

 • Vad har jag på mig under aktiviteterna?

  Du kan bära din yukata (japanska bomullsrock) under aktivitetspassen. Se till att ha underkläder eller torra badkläder under. För yoga rekommenderar vi dock att du tar med sköna kläder att yoga i.

 • Får man komma tidigare eller stanna längre för att kunna gå på en viss aktivitet?

  Nej, du är välkommen att medverka på de aktiviteter som startar och slutar inom tidsramen för det paket du har bokat.

 • Har ni något gym?

  Ute i anslutning till vår japanska trädgård finner du vårt utomhusgym, som står dig fritt att använda när som helst. Det finns även fina promenad- och joggingspår att utnyttja. Fråga efter en karta i receptionen.

Barnaktiviteter på Yasuragi spa

För att verkligen komma ned i varv kan vi varmt rekommendera våra aktiviteter. Dessa är framtagna för att du ska kunna koppla av och få ny energi.

Yasuragi erbjuder en rad olika aktiviteter för att du ska en stunds vila och få möjlighet att åka hem med ny energi. Vår tanke är att du ska få inspiration, tips och råd för att ta hand om dig även när du lämnat Yasuragi.

Meditationens positiva effekter
Meditation har en rad bevisat positiva långtidseffekter på olika funktioner i din kropp. Och övar du får du en än bättre effekt. Redan 8 minuters meditation om dagen kommer att göra stor skillnad.
Några av de positiva effekter man ser av regelbunden meditation är t ex minskad inflammation, stärkts immunförsvar och förbättrad sömn (särskilt djupsömnen). Att meditera är en god vana som kommer att balansera ditt nervsystem, genom att aktivera det parasympatiska nervsystemet där all mental och fysisk återhämtning sker. Det är ett utmärkt hjälpmedel för att reducera stress och öka din prestationsförmåga. Det är är bara några av de positiva effekter meditation har på vår kropp, hjärna och välbefinnande.

Meditation är hårdträning för hjärnan
På Yasuragi får du möjlighet att pröva olika former av meditation. Den form som ligger oss allra värmast om hjärtat är dock den zenbuddhistiska zenmeditationen, även kallad zazen.

Forskning visar att personer som mediterar regelbundet inte är lika styrda av sina känslor och har en bättre förmåga att se objektivt på skeenden och händelser. Zenmeditationen är en av de äldsta och mest beprövade teknikerna för att öva närvaro och sinneslugn. Ni får även några tips om hur ni kan fortsätta att meditera hemma. Gör som de gamla zenmunkarna! 

 

 

Läs mer