Aktiviteter
för hela familjen

Aktiviteter
under Kids

Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter som Klangäventyr, Oyako yoga, Do In och Sushiskola. Läs mer nedan. De flesta aktiviteterna ingår i din vistelse och behöver ej förbokas, men är i mån av plats.

*Shinrin-Yoku och Sushiskola behöver förbokas.

Med reservation för ändringar.

Shinrin-yoku (från 7 år)

Förbokas

Tid: 08.45-9.15 & 14.30-15.00

En utomhusaktivitet i vår japanska trädgård. Shinrin-yoku är övningar i närvaro ute naturen. Shinrin-yoku, är japanska och kan översättas med "ta in skogens atmosfär" eller också kallat "skogsbad", dock ej bad i vatten. Det forskas intensivt om detta och bl a sänks våra stresshormoner, ökar vår koncentrationen och stärker immunförsvaret. Dessutom är det lekfullt i all sin enkelhet. Förbokas i samband med att ni bokar er vistelse. Från 7 år - boka en plats för varje barn. En vuxen per familj ska följa med som sällskap, men behöver ej boka plats (16 barnplatser).

Sushiskola för barn

PRIS: 200 kr per person / förbokas

Tid: 14.00-15.00 och 16.00-17.00

Här får barnen får lära sig att göra fina maki-rullar av en sushikock. Varje barn som bokat plats får göra en egen rulle med valfritt innehåll, som de sedan får äta. Sushikocken ger tips och råd hur man sedan enkelt kan göra sushi hemma med barnanpassade ingredienser. Boka online i samband med att ni bokar er vistelse. 200 kr per barn. Boka en plats för varje barn. En vuxen per familj ska följa med som sällskap. Begränsat antal platser.

Klangäventyr

Tid: 09.45-10.15

För hela familjen. En avslappnande stund för både stora och små med vackra kristallskålar och tibetanska klangskålar. En spännande resa in i fantasins värld. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan.

Qigong

Tid: 11.30-12.00 och 16.15-16.45

För hela familjen. Qi gong med lugna mjuka rörelser. En metod med ursprung i den traditionella kinesiska läkekonsten. Studier visar att qi gong har en dämpande effekt på stress.

Do In

Tid: 13.45-14.15

För hela familjen. Do In är en form självmassage där du väcker muskler och blodkärl till liv. Vi klappar på kroppen, trycker på punkter och masserar. Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna samt stimulerar musklerna. Enkelt att göra och ett roligt sätt att få bättre kroppskännedom.

Oyako-yoga

Tid: 10.30-11:15 och 15:15 - 16:00

För hela familjen. Oyako betyder tillsammans på japanska. I denna yogaklass får ni möjlighet att utföra rörelser från yogan som är inspirerade av naturen och djurens värld. Vissa rörelser gör var och en för sig, andra gör ni tillsammans. Ett fint sätt att få kontakt med både sig själv och sitt barn. Andningen är viktig och ni får pröva att andas som en vind och andas som en våg. Passet avslutas med en stunds avspänning och en massagesaga.

Aktivitetschema

08.45 - 09.15 Shinrin-yoku (från 7 år)*
09:45 - 10:15 Klangäventyr
10.30 - 11.15 Oyako yoga
11.30 - 12.00 Qigong
13.45 - 14.15 Do In
14.00 - 15.00 Sushiskola för barn*
14:30 - 15.00 Shinrin yoku (från 7 år)*
15.15 - 16.00 Oyako yoga
16.00 - 17.00 Sushiskola för barn*
16.15 - 16.45 Qigong

Vanliga frågor om våra aktiviteter

Här får du svar på de vanligaste frågorna om våra aktiviteter.

 • Behöver jag boka tid för aktiviteterna?

  Sushiskola och Shinrin-yoku behöver förbokas, detta görs i samband med att du gör din bokning online. Övriga aktiviteter är drop-in. Det är begränsat antal platser så kom i god tid innan passet börjar. Med respekt för andra gäster vänligen kliv ej in på påbörjad aktivitet.

 • Vad har jag på mig under aktiviteterna?

  Du kan bära din yukata (japanska bomullsrock) under aktivitetspassen. Se till att ha underkläder eller torra badkläder under. För yoga rekommenderar vi dock att du tar med sköna kläder att yoga i.

 • Får man komma tidigare eller stanna längre för att kunna gå på en viss aktivitet?

  Nej, du är välkommen att medverka på de aktiviteter som startar och slutar inom tidsramen för det paket du har bokat.

 • Har ni något gym?

  Ute i anslutning till vår japanska trädgård finner du vårt utomhusgym, som står dig fritt att använda när som helst. Det finns även fina promenad- och joggingspår att utnyttja. Fråga efter en karta i receptionen.

Barnaktiviteter på Yasuragi spa

För att verkligen komma ned i varv kan vi varmt rekommendera våra aktiviteter. Dessa är framtagna för att du ska kunna koppla av och få ny energi.

Yasuragi erbjuder en rad olika aktiviteter för att du ska en stunds vila och få möjlighet att åka hem med ny energi. Vår tanke är att du ska få inspiration, tips och råd för att ta hand om dig även när du lämnat Yasuragi.

Meditationens positiva effekter
Meditation har en rad bevisat positiva långtidseffekter på olika funktioner i din kropp. Och övar du får du en än bättre effekt. Redan 8 minuters meditation om dagen kommer att göra stor skillnad.
Några av de positiva effekter man ser av regelbunden meditation är t ex minskad inflammation, stärkts immunförsvar och förbättrad sömn (särskilt djupsömnen). Att meditera är en god vana som kommer att balansera ditt nervsystem, genom att aktivera det parasympatiska nervsystemet där all mental och fysisk återhämtning sker. Det är ett utmärkt hjälpmedel för att reducera stress och öka din prestationsförmåga. Det är är bara några av de positiva effekter meditation har på vår kropp, hjärna och välbefinnande.

Meditation är hårdträning för hjärnan
På Yasuragi får du möjlighet att pröva olika former av meditation. Den form som ligger oss allra värmast om hjärtat är dock den zenbuddhistiska zenmeditationen, även kallad zazen.

Forskning visar att personer som mediterar regelbundet inte är lika styrda av sina känslor och har en bättre förmåga att se objektivt på skeenden och händelser. Zenmeditationen är en av de äldsta och mest beprövade teknikerna för att öva närvaro och sinneslugn. Ni får även några tips om hur ni kan fortsätta att meditera hemma. Gör som de gamla zenmunkarna! 

 

 

Läs mer