Yasuragi
en värld att utvecklas i 

Börja med bad

För en effektiv arbetsdag är det viktigt att ta pauser under dagen. Hos oss får ni en introduktion till Yasuragi och det japanska badet. Ta tillfället att komma ned i varv och aktivera det parasympatiska nervsystemet, den del av vårt nervsystem som är aktiv när vi är i vila. När vi utgår därifrån blir vi bättre på att lyssna på oss själva och andra, vi samarbetar bättre och har större sannolikhet att tänka nya tankar. Det är då vi återhämtar oss både fysiskt och mentalt. Här nedan kan du läsa mer om vårt japanska bad och de övriga aktiviteter vi erbjuder för att ni ska åka hem med ny energi.

Arbete och avkoppling är två sidor av samma mynt

För att få ut allra bästa effekt av mötesdagen börjar ni med tid i det japanska badet för att ni ska komma ned i varv och komma i kontakt med er inre energi och kreativitet. Det japanska badet, den stilrena miljön och naturen bjuder in till en mental avslappning som genererar nytänkande.

Rinnande vatten

Vår idé

Det japanska ordet Yasuragi kan översättas med den djupa sköna utandning du gör när du verkligen släpper taget och slappnar av. Som till exempel när du efter att ha tvagat dig på det japanska viset sakta sjunker ned i en varm källa. Du andas ut!

 

YUKATA – DEN JAPANSKA BOMULLSROCKEN

Precis som på ett japanskt onsen får du låna en yukata, en bomullsrock, när du besöker oss. Den finns i er möteslokal när ni anländer. Den används framför allt när ni vistas i det japanska badet. Önskar ni, kan den självklart användas under hela er vistelse.

Yukatan är specifikt designad för Yasuragi och pryds av det uråldriga japanska mönstret Asanoha, vilket är ett geometriskt mönster föreställande hampablad. I den japanska kulturen representerar hampa tillväxt och god hälsa och det är just det vi önskar dig som gäst.

Onsen Etikett

Det japanska badet är en plats för återhämtning, därför råder där vissa förhållningsregler som delvis är sprungna ur japansk badkultur och som finns för att alla våra gäster ska trivas och få en upplevelse som lugnar kropp och sinnen. För att nervsystemet ska få en chans att komma i balans är det nödvändigt att ibland stänga av det digitala och vara närvarande med det som är här och nu.

Vanliga frågor kring aktviteter och japanska badet

Tänk på det japanska badet som en aktivitet, rekommenderar tid ca 2 timmar. Yasuragi är mer än bara ett spa. Det är ett plats för avkoppling med grund i den japanska badhuskulturen. Det japanska badet på Yasuragi är en plats för stillhet och reflektion. Det är viktigt att du respekterar andra gäster och talar tyst samt följer vår onsenetikett.

 • Vad gör man i det japanska badet?

  Vi rekommenderar det japanska badet som en aktivitet. Ni får en badmanual innan ni beger er in i det japanska badet där vi guidar er för en optimal upplevelse. Där finns varma och kalla källor, kolsyrebad, ångsaltbastu, torrbastu, sovbastu och mycket mer. För att ni ska få ut det mesta av er upplevelse rekommenderar vi er cirka 2 timmar i badet.

 • Hur går badritualen till?

  Tvaga dig i tystnad. Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen. Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början. När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojon.

 • Måste man använda era badkläder, eller kan man ha med egna?

  När du befinner dig i vårt japanska bad använder du de badkläder vi tillhandahåller vid incheckning. Detta för att vi önskar skapa en harmonisk miljö utan för många intryck. Av samma anledning som alla våra gäster bär yukata (den japanska bomullsrocken) under sin vistelse. Vi ber dig respektera detta.

 • Varför är det inte tillåtet att använda mobilen eller fota i japanska badet?

  Det japanska badet på Yasuragi finns för att du som vår gäst ska kunna släppa vardagen, komma ned i varv och få viktig återhämtning. Detta kan inte ske om vi samtidigt tittar i våra mobiler, paddor eller andra digitala verktyg. För att skapa denna lugna avkopplande miljö vill vi inte heller att man tar bilder med sin telefon eller kamera. Vi ber dig respektera detta, för andra gästers skull och framför allt för din skull.

Japanskt Spa -bad med gamla anor

Yasuragi, platsen att andas ut på. Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den sköna utandning du gör när du sjunker ned i en het källa och släpper taget för en stund, en själens utandning.

Yasuragi, att andas ut 
Att tvaga sig ochbada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Det är därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av. Vår önskan är att ni ska känna att ni åker hem med ny kraft och energi.


Sedan urgamla tider har renlighet varit en viktig del i japanernas vardagsliv. Renligheten kommer ursprungligen från Shintoismen och Buddhismen. Enligt Buddhismen skulle man träda fram inför Buddha ren om kroppen. Men det handlar inte bara om att rena kroppen utan även själen. Genom tvagningen blir kroppen ren. Sedan säger man att själen renas i den varma källan.

Yukatan, en klädedräkt med gamla anor. 
Yukatan, den japanska bomullsrocken, är ert klädesplagg framför allt i badet. Vill du ha den japanska känslan hela vägen är du varmt välkommen att bära den under hela din vistelse, även till måltider och aktiviteter. När du byter om till yukata lämnar du en del av din identitet för en stund och tillåts att bara få vara. Tänk på att lämna värdesaker i skåpen eller på rummet. Yukata och tofflor lämnar ni åter vid avfärd, badkläder får ni behålla.

Tvaga dig i tystnad. 
Så här går det till: Du får 1 badhandduk och 2 små tvättlappar till tvagningen.
Väl inne i tvagningsrummet finner ni pallar och byttor framför kranar. Du tvagar dig naken. Lägg en av de små handdukarna på pallen, sätt dig ner. Du fyller byttan och häller vatten över dig igen och igen och igen. När du känner att du börjar komma ned i varv börjar du sakta tvaga dig. Fukta tvättlappen och tag tvål på den (allt finns därinne; tvål, schampo, balsam och lotion) och tvaga dig. Viktigt att hela kroppen blir ren innan badet. Därefter sköljer du dig genom att använda byttan igen på samma sätt som i början.

När du är färdig med tvagningen visar du respekt för gästerna som kommer efter dig, genom att ställa upp byttan på pallen igen. Nu är det själens tur och du kan sjunka ned i de varma källorna. I tvagningsrummen finner du varma källor och torrbastu och här finns möjlighet för den som vill vara naken. Därefter tar du på dig badkläder och går ut till badhuset. Här får du gå runt och upptäcka våra nya upplevelser såsom kolsyrebad och sovbastu och mycket mer. Mer information om våra nya upplevelser samt aktiviteter finner du på våra digitala skärmar. Kom ihåg att dricka mycket vatten, då vi har en varm miljö. Enligt japansk tradition är inga mobiler tillåtna någonstans i det japanska badet, i lounger eller i dojo.

Välkommen till Yasuragi, en unik plats för möten och konferenser i Nacka, 20 minuter från Stockholms innerstad.

Läs mer