AVKOPPLAD OCH EFFEKTIV

En Yasuragieffekt

Yasuragi kan erbjuda dig och dina medarbetare ett möteskoncept som ger en effekt på både kort och lång sikt. Hos oss finns ett helhetstänk. Vi skapar möten för hela människan.  Vi människor har många roller i livet, inte endast arbetstagare. Vi är framför allt just människor som påverkas av olika omständigheter. I vår miljö på Yasuragi får ni möjlighet att minska stressnivåerna för att komma i kontakt med era bästa idéer och goda samarbetsförmåga. Med nya insikter kommer nya goda vanor och ny energi. Det är en investering i både företaget och den enskilde medarbetaren. Vi kallar det en Yasuragieffekt!

Låt oss hjälpa er att använda Yasuragi och det vi erbjuder inom ramen för vårt koncept på bästa sätt. Det kan handla om allt från att välja rätt pausaktivitet, till att få råd kring vad som kan stärka gruppens energi för att mötet ska ge önskat resultat. Vi vill även gärna att den enskilde arbetstagaren ska få med sig tips hem om hur man kan leva mer hållbart för att orka i längden.

Alla delar syftar till att du som mötesgäst ska kunna öppna dina sinnen, bli mer kreativ, få nya insikter och ny energi. Ta tillvara dina medarbetares fulla kapacitet genom att finna den perfekta balansen mellan arbete och rekreation. Stressade personer fattar oftare kortsiktiga beslut. Därför är det en bra idé att låta kropp och sinne slappna av innan mötet. Det är då vi har lättare att lyssna på andra, visa empati och som bonus blir vi mer effektiva.

Det japanska ordet Yasuragi kan översättas med den djupa sköna utandning du gör när du verkligen släpper taget och slappnar av. Som till exempel när du efter att ha tvagat dig på det japanska viset sakta sjunker ned i en varm källa. Du andas ut!

Bada innan mötet och meditera i pausen

När satt du senast i en varm källa innan ett viktigt möte? Det kanske låter lite udda, men faktum är att när vi slappnar av och låter stresshomonerna ta en paus blir vi inte bara gladare utan även mer kreativa och uppmärksamma.

Hos oss finns möjlighet att förstärka ert möte inte bara med varma bad, utan även aktiviteter som qi gong, yoga och olika former av meditation. Hjärnforskning visar att Hippocampus, Amygdala och vänstra framloben växer vid meditation. Det förbättrar arbetsminnet som bland annat är viktigt för vår inlärning, uppmärksamhet, kreativitet och vårt ”lugn-och-ro-center”.

Yasuragi har legat i framkant i detta avseende och sedan starten för över 20 år sedan tillbaka sett de positiva effekter som meditation och andra former av avslappning och närvaroträning har på ett till synes vanligt möte. Pröva du med. Det är inte för inte som både Google och Apple låter sina medarbetare meditera på arbetstid.

Problems cannot be solved with the same mindset that created them

Albert Einstein

Gamla traditioner och ny forskning

Allt det som Yasuragi erbjuder i form av en enkel estetik, varma och kalla bad, bastur, meditation och andra välgörande aktiviteter syftar till att lugna ned nervsystemet. För att inte glömma närheten till naturen. Sådant som människor i årtusenden har använt sig av för att koppla av och där japanerna varit mästare på att förfina ritualer kring. Med hjälp av en yttre form för hur vi gör vissa saker kan vi börja slappna av i det inre och komma mer i kontakt med oss själv och vår inre kraft.

Förenklat kan man säga att det sympatiska nervsystemet sätts igång när kroppen behöver mer kraft, medan det parasympatiska är som mest sysselsatt när vi vilar.

När hjärnan uppfattar att vi behöver vara alerta, t ex på jobbet, när vi tränar eller i sociala sammanhang, sätts det sympatiska systemet i gång och frigör stresshormoner så som kortisol, noradrenalin och adrenalin.

När vår hjärna uppfattar att den kan ge kroppen tillåtelse att gå över från det alerta stadiet tillbaka till viloläge aktiveras istället det parasympatiska systemet som reglerar energibesparande funktioner och genererar återuppbyggnad.

Det är när det parasympatiska systemet är aktiverat som kroppen kan återhämta sig. Och det är det som sker när du ger dig själv möjlighet att slappna av med hjälp av allt vi erbjuder.

Kontakta oss så hjälper vi dig med ett upplägg för din grupp. 
Vi finns här: mote@yasuragi.se