Japansk mat
en resa för
alla sinnen

Maten, En viktig
del av mötet

Våra råvaror är i största mån ekologiska och närproducerade och för den som är vegetarian, vegan, laktos- eller glutenintolerant finns det alltid alternativ. 

Här kan du njuta av mat inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen. Vi har tre olika restauranger att välja på; a la carte, Teppanyaki Kiri och Izakaya Nagi.

HÅLLBARA VAL

Hållbarhet är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att även japanska smaker med närodlade ingredienser har en plats på menyn.

Gör ett hållbart val både för din hälsa och jorden – välj gärna våra veganska alterantiv. 

Teppanyaki Kiri

Öppettider: Torsdag - söndag

En middagsupplevelse utöver det vanliga. I restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför er på en stekhäll. Ni sitter tillsammans runt bordet och ser maten beredas. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. Vid varje bord kan ni sitta 10 personer och vi har sammanlagt 12 st stekbord. En fast meny med 6 olika rätter.

Restaurangfakta

 • Maten tillagas på stora stekbord
 • Unik matupplevelse
 • 6 rätters fast meny

Middag

Öppettider: 18.00-20.45

Vi serverar en fast meny med kvällens 3 rätter inspirerade av det japanska köket.

Restaurangfakta

 • 3 rätters fast meny
 • Japaninspirerade smaker
 • Gröna val

Cocktail bar

Öppettider: ALLA DAGAR

Här serveras klassiska cocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Koppla av med ett glas ekologisk Champagne på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp. Pröva även gärna ett glas av vår egen Sake, bryggd i Japan efter vårt recept. Självklart erbjuder vi även härliga Mocktails och andra alkoholhaltiga alternativ.

Restaurangfakta

 • Vår egen sake
 • Klassiska cocktails
 • Ekologiska viner

Energipaus

Öppettider: 8.30-10.00 & 14.30-15.30

Under förmiddag och eftermiddag serveras en Energifika. För att ni ska hålla energin uppe hela dagen serveras en fika med inslag av rawfood. Ingen sockerkoma, utan mat som ger energi.

Restaurangfakta

 • Fika för bra energi
 • Rawfood och müslibars
 • Hemgjorda röror och bröd

Lunch

Öppettider: 11.30-13.30

Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.

Restaurangfakta

 • Hälsosamma val
 • Japanska smaker
 • Milsvid utsikt

Vanliga frågor om maten på Yasuragi

 • Är all mat vegetarisk?

  Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter.

 • Vad ingår det för mat i era mötespaket?

  Vid dagkonferenser erbjuder vi energipaus på för och eftermiddag samt lunch. Vid övernattande konferens har ni möjlighet att välja till middagsmeny. Menyval beror på hur många deltagare ni är. Fråga oss gärna så hjälper vi er med bästa möjligheten för just er grupp.

 • Får man ha sina egna kläder i restaurangen och baren?

  Det går alldeles utmärkt att bära dina egna kläder i våra restauranger och barer.

 • Är alla råvaror närproducerade?

  Vi försöker i samråd med våra matleverantörer använda oss av så stor mängd närproducerade råvaror som möjligt.

Maten och Drycken på Yasuragi

Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.

Maten för vår hälsa

Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och  äter mer grönt och mindre men bra kött. 

Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris. 

Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi.  Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.

Välkommen till Yasuragi, en unik plats för möten och konferenser i Nacka, 20 minuter från Stockholms innerstad.

Läs mer