UPPLEV DEN JAPANSKA BADHUSKULTUREN

KOM SOM DU ÄR

Hos oss på Yasuragi får du uppleva hur en anrik badtradition gör dig som ny. I den japanska kulturen är badet en viktig del. Här kan du koppla av i sann japansk anda. Japansk tvagningsritual, varma källor inne och ute i naturen, bastu av olika slag och mer. Allt för att du ska komma till ro. Boka en skön spabehandling för att verkligen komma ned i varv och få välbehövlig återhämtning.

DET JAPANSKA BADET

2018 öppnade vi vårt helt nya japanska badhus. Grundkonceptet är det samma som tidigare, men nu väntar en än mer japansk och avkopplande miljö med fler platser att komma till ro på.

I det japanska tvagningsrummet sitter du på en liten pall och tvättar dig. En lugn stund för att du ska komma ned i varv och göra dig redo att verkligen släppa taget. Efter tvagningsritualen väntar varma källor ute under tallarna och en rad andra möjligheter till avkoppling, t ex ångsaltbastu, kolsyrebad, kallkällor, sovbastu och mer som bara helst ska upplevas snarare än beskrivas. Innan du besöker oss kan vi varmt rekommendera att du tar del av informationen om de olika delarna i vårt japanska bad, scrolla ned och läs mer.

Det japanska badet är en plats för avkoppling och rekreation. Kom ihåg att sätta din mobil i ljudlöst läge.

TYSTA ZONER
Vill du njuta i stillhet, rekommenderar vi våra tysta zoner: Bergrumsbadet, Sovbastun samt Tysta Loungen med sköna gungande vilstolar. Vi har även tysta halvtimmar i utomhuskällorna

Badets öppettider: Måndag-Söndag 08.00 – 22.30

INTRODUKTION JAPANSK BADKULTUR

Det japanska badet är en plats för stillhet och reflektion. Under er mötesdag kommer ni få en badintroduktion där vi berättar om det japanska badet. Ni får även en badmanual till hur det går till att tvaga sig på det japanska viset.

Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den sköna utandning du gör när du sjunker ned i en het källa och släpper taget för en stund, en själens utandning. Att tvaga sig och bada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av.

Ta en stund att läsa igenom denna innan du börjar ditt besök i badet. Du kan även läsa den här nedan.

DAIYOKUJO 大浴場 STORA BADET

Det första du möter är det stora varmbadet med dess tillhörande huskroppar. Designen är inspirerad av kejserliga japanska innergårdar. Vattenspegeln i mitten representerar innergården. Vattentemperaturen 35 grader. Se de rena linjerna, solens speglingar och låt vattnet omsluta dig.

ROTENBURO 露天風呂 UTOMHUSKÄLLOR

Den friska luften och naturen omsluter dig när du sjunker ner i våra varma utomhuskällor. Vattentemperatur ca 39 grader. Så nära japanska onsen du kan komma. Vi håller varje dag tysta halvtimmar i utekällorna, då du kan njuta av det porlande vattnet, naturens ljud och dina andetag.

ASHIYU 足湯 FOTBADET

Börja gärna ditt besök i badet vid vårt fotbad. Ett sätt att vänligt och sakta värma upp kroppen nedifrån och upp. Vattentemperatur 39 grader.

TANSANBURO 炭酸風呂 KOLSYREBADET

Upplev en uppiggande effekt i vårt kolsyrebad med små bubblor som simulerar kolsyra. Vattentemperatur 39 grader.

MIZOBURO 水風呂 KALLBADET

Svalka kropp och sinne i vår kallkälla. Växlingen mellan varmt och kallt anses ha god effekt på bl a blodcirkulationen. Vattentemperatur 12-14 grader.

SHIOMUSHIBURO 塩蒸し風呂 ÅNGSALTBASTU

Temperaturen är 42-43 grader och innehåller ånga med salt. Utanför bastun finns salt att ta med in och skrubba kroppen med. Efter bastun ställer du dig i den anslutande regnduschen.

SAUNA サウナ TORRBASTU

Torrbastu med panoramafönster och vacker vy över tallskogen utanför. Temperaturen är 80 grader. Utanför bastun finns vattenfallsduschar med kallt vatten. Bastubad bör kombineras med svala/kalla upplevelser då våra blodkärl aktiveras. Bastun används även ibland till saunayogaklasser, temperaturen sänks då till 50 grader.

DOKUTSUBURO 洞窟風呂 BERGRUMSBADET

I vårt bergrumsbad sjunker du ned i 39 grader varmt vatten och blickar upp mot berget som hela Yasuragi vilar på. Luften är sval, vattnet varmt. Det ger en uppfriskande känsla. Bergrumsbadet är en tyst och mobilfri zon för djup återhämtning.

Sovbastu med en stenhäll att vila på. Avskärmningar i form av spaljéer mellan platserna och huvudstöd av trä.

GANBANYOKU 岩盤浴 SOVBASTU

Vila, varva ner eller meditera på den varma, behagliga stenhällen. En plats att sova på. Lufttemperaturen är 40 grader. Sovbastun är en tyst och mobilfri zon för djup återhämtning.

Exteriör av av torrbastu i svart timrat trä i gammal japansk stil med fönster mot tallarna.

KALLBAD MED BASTU UTOMHUS 露天風呂

Missa inte utebastun med vy över tallar och Saltsjön och det tillhörande kallbadet. Här får du en vederkvickande upplevelse mellan varmt och kallt. Exteriören på bastun är inspirerad av en byggnad i Nara från 700-talets Japan.

Energigivande möten och konferenser i Nacka

Välkomna till Yasuragi – en unik plats för möten och konferenser i Nacka, 20 minuter från Stockholms innerstad. Den perfekta platsen för konferenser och möten i harmoni och avkoppling. Med en unik kombination av japansk kultur och svensk natur erbjuder Yasuragi i Saltsjö-bo en inspirerande miljö som främjar kreativitet, fokus och välbefinnande.

Våra konferenslokaler är utformade för att passa både små och stora grupper. Oavsett om du planerar en intim workshop, en företagskonferens eller en produktlansering, har vi flexibla och moderna mötesrum som kan anpassas efter dina behov. Våra erfarna eventkoordinatorer finns tillgängliga för att hjälpa dig skräddarsy ditt evenemang och se till att allt flyter smidigt.

Förutom de professionella möteslokalerna erbjuder Yasuragi även en rad avkopplande faciliteter, som t.ex. det japanska badet, som bidrar till att förbättra ditt konferensupplägg. Efter eller innan en produktiv arbetsdag kan du och ditt team njuta av våra japanska bad, bastur och avslappningsområden. Varför inte boka in en skön massage eller en uppfriskande behandling i vårt prisbelönta spa för att höja energinivån och främja välmåendet hos deltagarna?

För att göra din konferensupplevelse ännu mer minnesvärd erbjuder Yasuragi även möjligheten att inkludera japansk mat och dryck i ditt konferenspaket. 

Vi erbjuder gratis gästparkering och har 10 laddningsstationer för elbilar. Vi har även möjlighet att arrangera transport för större grupper. Sammanfattningsvis är Yasuragi den perfekta platsen för konferenser och möten där arbete och välbefinnande förenas. Kontakta oss idag för att boka din nästa konferens och ge ditt team en minnesvärd upplevelse i harmoni och avkoppling.

Läs mer