Välbefinnande

Sköna aktiviteter som är välgörande för både kropp och hjärna. Övningarna är teambildande och kan anpassas efter era specifika behov beroende på tid och antal deltagare.

Rogivande aktiviteter

YASURAGI YOGA
Yasuragi yoga inkluderar meditation och övningar baserade på mindfullness och slow-flow yoga som arbetar igenom kroppens stora energiområden ben, höfter, bål och rygg. Grundövningarna är hämtade från hathayogan men pedagogiken syftar till att avdramatisera tänkandet och öka känslan av medveten närvaro.

Tid: 30, 45 eller 60 minuter
QI GONG
En metod med ursprung i den traditionella kinesiska läkekonsten. Studier visar att qi gong har en dämpande effekt på stress. Rörelserna ökar kroppsmedvetenheten, ger djupare andning och bättre hållning. Qi gong öppnar upp och balanserar energibanorna i kroppen samt bidrar till en mer vital kropp och ett öppet sinne.

Tid: 30 minuter

DO IN
Do In är en form av självmassage där du väcker muskler och blodkärl till en ny dag. Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna och stimulerar musklerna. Do In är enkelt att göra och ett utomordentligt sätt att hålla sig i form. Dessutom är det skönt.

Tid: 30 minuter

ZENMEDITATION
Meditation är hårdträning för hjärnan. Forskning visar att personer som mediterar regelbundet inte är lika styrda av sina känslor och har en bättre förmåga att se objektivt på skeenden och händelser. Zenmeditationen är en av de äldsta och mest beprövade teknikerna för att öva närvaro och sinneslugn. Ni får även några tips om hur ni kan fortsätta att meditera hemma. Gör som de gamla zenmunkarna!

Tid: 30 minuter

KLANGRESA
En guidad meditation ackompanjerad av tibetanska klangskålar. Ni ligger på varsin madrass på golvet med en filt över kroppen och bara låter er svepas med av tonerna. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan.

Tid: 30 eller 45 minuter

HEART CHAKRA MEDITATION
En rörlig meditation till specialkomponerad musik. Rörelserna görs i de fyra väderstrecken, men du står hela tiden på samma plats. Den rytmiska musiken hjälper kroppen och sinnet att finna vila i rörelsen – något som många stressade människor kan finna ett värde i att öva på.

Tid: 45 minuter

PRISER OCH ANTAL
Antal: upp till 45 personer (zenmeditation upp till 40 personer)
Tid: se respektive aktivitet
Pris 30 min: 3900 kr exkl moms
Pris 45 min: 4900 kr exkl moms
Pris 60 min: 5500 kr exkl moms

Vänligen kontakta oss för bokning eller offert.

Träning utomhus

TABATA-FYS
Tabata är en japansk träningsmetod uppkallad efter Izumi Tabata. Träning med och för hela kroppen – kondition, styrka, rörlighet och balans. Övningar som engagerar stora som små muskelgrupper samtidigt som din hållning och balans utmanas. En variant effektiv intervallträning – 20 aktiva och intensiva sekunder varvas med 10 s vila. Ett tabata-intervall består av 8 intervaller.

CORETRÄNING
Träning av mage och rygg, främst de inre och djupa stabiliserande musklerna. Kroppens mitt står i centrum och är navet i allt vi gör – i vardagen och på träning. En stabil och stark core håller ihop våra rörelser.

LÖPTRÄNING MED TEKNIK OCH INTERVALLER
Löpning är en fantastisk och enkel träningsform. Här fokuserar vi på löpteknik och intervaller med syfte att bli både starkare och snabbare som löpare. Det finns stora möjligheter att anpassa löppasset efter deltagarna och nivå.

STAVGÅNG
Effektiv konditionsträning. Stavarna fungerar också utmärkt för styrketräning och rörlighetsträning. Vi tillhandahåller stavar.

Antal: upp till 20 personer, fler på förfrågan
Tid: 30, 45 eller 60 minuter
Plats: utomhus
Pris: 5400 kr exkl moms / pass

Vänligen kontakta oss för bokning eller offert.

Zenergy Vitalize

Stärk ditt teams energi med övningar baserade på uråldrig japansk visdom. De yogaliknande effektiva övningarna är lätta att lära sig och utföra, inga träningskläder eller yogamattor behövs. Övningarna är inspirerade av japansk kampsport och stimulerar akupunkturpunkterna så att energiflödet till hjärnan förbättras. På så sätt ökar koncentrationsförmågan och både kropp och sinne vitaliseras. Zenergy Vitalize hjälper er att få ut mer av er vistelse på Yasuragi och ger er även kraftfulla verktyg att ta med hem.

Antal: upp till 45 personer
Tid: 60 minuter
Pris: 6000 kr exkl moms

Vänligen kontakta oss för bokning eller offert.

Sauna Yoga - Bastuyoga

Sauna Yoga, eller bastuyoga är enkla yogaövningar som utförs sittande i bastun med en ungefärlig temperatur på 50 – 55 grader. Positionerna stärker bålen och nedre delen av kroppen samt ger mer flexibilitet i ryggrad, höfter och säte. Övningarna och den milda värmen från bastun hjälper kroppens ämnesomsättning och reducerar stress.

Antal: upp till 16 personer
Tid: 30 minuter
Pris: 3900 kr exkl moms

Vänligen kontakta oss för bokning eller offert.

Vanliga frågor kring aktiviteter

  • Har ni något gym?

    I anslutning till vår japanska trädgård finner du vårt utomhusgym, som står dig fritt att använda när som helst. Det finns även fina promenad- och joggingspår att utnyttja. Fråga efter en karta i receptionen.

  • Vilka aktiviteter ingår för oss som mötesgäster?

    Svar 1

Aktiviteter för konferenser

Här kan du läsa mer om våra olika aktiviteter vi erbjuder grupper och konferenser. Vi erbjuder aktiviteter för välbefinnandet, japanska aktiviteter, aktiviteter inom mat och dryck eller välbefinnande. Varför inte boka in en pausaktivitet för att fylla på med energi under mötesdagen.

Läs mer