Aktiviteter på Yasuragi

Aktiviteter, föreläsningar & workshops

Här kan du läsa mer om de olika aktiviteter, föreläsningar och workshops vi erbjuder för grupper och konferenser. Vi har aktiviteter för välbefinnandet, japanska aktiviteter samt vår populära sushiskola. Varför inte boka in en pausaktivitet för att fylla på med energi under mötesdagen?

Vi erbjuder även teambuildingaktiviteter och aktiviteter på havet.

Här finns något för alla.

Pausaktiviteter

Kortare aktiviteter för att stärka både kropp och hjärna. Övningarna är tänkta som en kort paus under mötesdagen för att ni ska hålla energin uppe och nå längre under arbetsdagen. Dessa görs med fördel möteslokalen eller vid fint väder utomhus på vår takterrass.

Föreläsningar & Workhops

Låt proffsen ta er längre. Med ny kunskap och inspiration får gruppen kraft att fortsätta framåt på ett hållbart sätt. Här finns ett urval av professionella föreläsare och coacher som får mötet att komma längre. Berätta för oss vad ni har för behov så hjälper vi er att hitta rätt inspiratör.

Välbefinnande

Sköna aktiviteter som är välgörande för både kropp och hjärna. Övningarna är teambildande och kan anpassas efter era specifika behov beroende på tid och antal deltagare.

Japanska aktiviteter

Här presenteras aktiviteter med japanskt ursprung. Både stilla och mer kraftfulla, både längre och kortare, men alla med rötterna i den japanska kulturen.

Pulshöjande

Pulshöjande aktiviteter som är bra för kropp och hjärna. Aktivteterna är utomhus och är 30 minuter.

Mat & Dryck

Här presenteras olika aktiviteter där ni får njuta av de japanska smakerna. Övningarna är teambildande och kan anpassas efter era specifika behov beroende på tid och antal deltagare.

Teambuildning

Här hittar du olika aktiviteter som får er som grupp att utmanas och svetsas samman. Övningarna är i första hand utomhus och kan anpassas efter era specifika behov beroende på tid och antal deltagare.

Stora grupper

Aktiviteter som är anpassade för stora grupper från 50 personer. Övningarna kan anpassas efter era specifika behov utifrån tid och antal deltagare. Här finns både rogivande och uppiggande spänningsfyllda aktiviteter

Behandlingar

Njut lite extra – unna er behandlingar. Vi erbjuder kropps- och ansiktsbehandlingar, från en kortare behandling på 20 minuter till våra signum behandlingar på 80 minuter.

Vanliga frågor kring aktiviteter

 • Har ni något gym?

  I anslutning till vår japanska trädgård finner du vårt utomhusgym, som står dig fritt att använda när som helst. Det finns även fina promenad- och joggingspår att utnyttja. Fråga efter en karta i receptionen.

 • Vilka aktiviteter ingår för oss som mötesgäster?

  Om ni bokar vårt paket "En mötesdag med effekt" ingår 15 minuters pausaktivitet. I övriga paket tillkommer kostnad för aktiviteter med utgångspunkt från era önskemål.

 • Vilken typ av aktivitet passar för större grupper?

  Under fliken blocket aktiviteter kan ni läsa mer om vårt aktivitetsutbud. Där anger vi vilka aktiviteter vi anser passar bäst för större grupper.

 • Vilka aktiviteter passar att genomföra utomhus?

  Vi rekommenderar alla våra Teambuildning aktiviteter som enkelt kan genomföras utomhus. Fråga oss gärna så hjälper vi er att hitta bästa aktivitet för just era önskemål.

Aktiviteter för konferenser

Här kan du läsa mer om våra olika aktiviteter vi erbjuder grupper och konferenser. Vi erbjuder aktiviteter för välbefinnandet, japanska aktiviteter, aktiviteter inom mat och dryck eller välbefinnande. Varför inte boka in en pausaktivitet för att fylla på med energi under mötesdagen.

Välkommen till Yasuragi, en unik plats för möten och konferenser i Nacka, 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi är ett unikt japanskt spahotell som ligger vackert beläget precis vid vattnet i Nacka. Det här är platsen för dig som söker en avkopplande miljö, professionellt bemötande och extra upplevelser för ditt företagsevent. Yasuragi erbjuder flera olika aktiviteter för företag och dess gäster att ta del av.

 

konferens teambuilding stockholm

3. Det sista textblocket beskriver badaktiviteten, går det att skriva om den så den blir mer bredare och handlar mer generellt om konferensaktiviteter + addera h2 med sökord i sig?
Om inte bör vi se på annan lösning för denna sida. Utvärdera tillsammans med Yasuragi vad syftet med denna sida är.

En aktivitet som passar utmärkt för teambuilding eller grupputveckling är t ex att testa på den traditionella japanska te-ceremonin tillsammans. Te-ceremonin är en konstform där varje steg har en betydelse och ritualen bygger upp en stark gemenskap även bland dem som inte känner varandra sedan tidigare.

Ett annat populärt alternativ är att prova på shiatsu-massage. Shiatsu betyder "fingertryck" på japanska och handlar om terapeutisk massage baserad på akupressur. Detta kan vara en bra aktivitet att erbjuda som en paus under konferensdagen eller som ett avsätt inslag under några timmar. För den aktiva gruppen kan Yasuragi erbjuda möjligheter till yoga- och meditationsträning, ribbåt eller paddling och båtturer i skärgården. Boka nu en minnesvärd konferens med teambuilding-aktiviteter - endast 20 minuter från Stockholms innerstad. 

Varför ta pauser?

Att ta pauser under långa arbetspass eller konferenser är avgörande för produktiviteten och kreativiteten. Studier har visat att människor inte kan fokusera effektivt på en uppgift under längre än 90 minuter, och därefter minskar prestationen avsevärt.

Att ta regelbundna pauser ger hjärnan tid att återhämta sig och återfå energi, vilket i sin tur hjälper till att förbättra koncentrationen, kreativiteten och produktiviteten. Det är också en chans att stärka relationer med kollegor genom social interaktion, vilket kan gynna samarbete i arbetsmiljön.

En kort paus på endast fem minuter kan också ha stor effekt på hälsan genom att minska stressnivåerna, sänka blodtrycket samt öka syresättningen till hjärnan. Genom att ta en paus under en konferens eller ett långt arbetspass kan man alltså både förbättra prestationen och hälsan.

Så sammanfattningsvis är det viktigt att inte arbeta längre pass än 90 minuter och ta regelbundna pauser för att öka produktivitet, kreativitet samt minska stressnivåerna. Ett bra sätt att göra detta på är genom aktiviteter som erbjuds av Yasuragi, t ex meditation, qi gong, andningsövningar eller ett kortare eller längre yogapass.

Läs mer